ACB

L'ACB es defineix i escull la proposta de l'Eurolliga

Lliga Endesa. Així ho van decidir els clubs, reunits ahir, que també accepten que cada associat que ho vulgui jugui la Champions League (FIBA)

Reunida en assemblea extraordinària ahir a Barcelona, l'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) va decidir acceptar la proposta del nou format de competicions europees presentada per l'Eurolliga i que entrarà en funcionament a partir de la propera temporada. Aquest acord no exclou, tanmateix, la possibilitat que si algun associat (club) vol inscriure's en la competició presentada per la FIBA (Champions League) fa dues setmanes, ho pugui fer sense cap problema. L'ACB, en aquest sentit, dóna total llibertat.

Sempre seran set

Així les coses, la temporada vinent la nova Eurolliga tindrà 16 equips, entre els quals hi haurà els tres de la Lliga Endesa que tenen una llicència A (plaça fixa): Barça, Madrid i Baskonia. A partir de la temporada vinent (2017/18), però, la lliga espanyola tindrà una plaça més per mèrits esportius a banda de les tres garantides, plaça que aniria al club millor classificat de la lliga que no fos cap d'aquests tres.

Quant a la segona competició, l'Eurocopa, la lliga espanyola té assegurades per als següents clubs millor classificats (mèrits esportius) tres places cada temporada. Ara bé, en el cas que l'Herbalife no guanyi l'edició d'enguany i per tant no es classifiqui per a l'Eurolliga de la temporada vinent –demà juga la tornada de les semifinals, havent de remuntar 14 punts al Galatasaray–, la temporada 2016/17 serien quatre les places adjudicades a la lliga espanyola per a la segona competició continental. És a dir, a efectes pràctics entre Eurolliga i Eurocopa cada temporada hi haurà set equips de la Lliga Endesa. Igualment, en el comunicat emès ahir, l'ACB insta l'Eurolliga en el sentit que el campió de l'Eurocopa tingui el premi de jugar la primera competició sempre, en tots els casos.

Tot plegat serà així com a mínim les properes quatre temporades, fins a la 2019/20 inclosa, que és el període pel qual l'ACB es compromet a seguir els dictats de l'Eurolliga quant a l'organització de competicions europees.

Comissió de treball per analitzar un nou format de la Lliga Endesa

Entre d'altres qüestions tractades en l'assemblea, els clubs van acordar convocar una comissió de treball que s'encarregarà d'estudiar els diferents models d'un nou format de competició de la lliga per a la seva possible implementació en pròximes temporades. Aquest grup de treball estarà format per vuit clubs: el CAI Saragossa, el Dominion Bilbao Basket, l'Herbalife Gran Canària, l'Iberostar Tenerife, el Laboral Kutxa Baskonia, el Movistar Estudiantes, el Real Madrid i el Rio Natura Monbus Obradoiro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)