Lliga Femenina 2
Femení + Sant Adrià = èxit
L'Snatt's Femení Sant Adrià ja té el bitllet per a la fase d'ascens a la Lliga Femenina, el gran repte del club per ser entre els millors
És la nova referència a l'Estat, on està dominant amb autoritat: vigent campió estatal cadet i infantil i, fa dos anys, júnior
Sant Adrià de Besòs sempre ha estat una vila amb tradició de bàsquet. Hi conviuen dos clubs: l'UBSA, que presideix l'exjugador internacional Iván Corrales –ja tenen la plaça per a la fase d'ascens a lliga EBA–, i l'Snatt's Femení Sant Adrià. I és aquesta segona entitat la que està posant la vila adrianenca en el mapa del bàsquet a l'Estat. El president, José Aneas, es va posar al capdavant de la nau el 1998, envoltat, això sí, de gent de la casa i apassionats del bàsquet com el vicepresident Eduard Espelleta, al club des del 1981. Ràpidament van veure que feia falta un director tècnic i van apostar per un exjugador de l'escola Betsaida de Sant Adrià, César Aneas, germà del president i ara un referent en bàsquet femení. Era el 2000 i allà es van posar les bases del club del present. A ell li va agafar el relleu Dani Poza, actual director tècnic, que n'ha consolidat l'estructura. Les noies ara volen jugar al Femení Sant Adrià perquè és un club de referència, es treballa bé, té uns valors i guanyen. El curs passat van recollir el premi a la feina incansable enlairant el títol del campionat d'Espanya infantil i cadet. Ningú va triomfar més. Tot just un any abans l'havien guanyat les júniors i amb aquesta base, el sènior se n'ha aprofitat per viure també èxits.
L'entitat avui té 14 equips i també una escola de bàsquet. El primer equip el va agafar Jordi Vizcaíno, que des del 2009 és qui el dirigeix. El sènior va viure del 2006 al 2010 a la Lliga Femenina 2 i dels quatre anys en tres va disputar la fase d'ascens a la màxima categoria del bàsquet estatal. Però segurament encara no s'estava preparat i en tres fases només es va aconseguir guanyar un partit. Els problemes econòmics van fer que el curs 2010/2011 es tornés a copa Catalunya, en què van dominar, i la temporada 2013/2014 es va tornar a ascendir a Lliga Femenina 2. Amb jugadores formades a la base, apostant i donant minuts a les júniors s'ha aconseguit la piràmide ideal. Les nenes poden anar pujant graó a graó fins al primer equip. Algunes de les estrelles han marxat als Estats Units com és el cas de Laia Flores (Universitat de Florida del Sud) i Helena Orts (Universitat Fairfield). D'altres han preferit quedar-se tot i tenir propostes de l'NCAA nord-americana, com és el cas d'Ainhoa López.
El curs passat el Plenilunio va deixar fora de la fase d'ascens les adrianenques i el destí ha volgut que dissabte es retrobessin, aquest cop a Sant Adrià, amb una plaça en joc. I el Femení va guanyar, va assolir el bitllet i amb set equips més es disputaran les dues places de Lliga Femenina. Càceres i el País Basc són els dos destins amb més possibilitats per organitzar la cita, un somni que consolidaria el Femení Sant Adrià entre l'elit del bàsquet estatal. En categories inferiors ja fa temps que hi són i, sense anar més lluny, setze jugadores acaben de ser campiones autonòmiques cadet, infantil i mini. El còctel de bàsquet femení i Sant Adrià té com a resultat un èxit assegurat.