ACB

Jofresa, l'estrella de l'Andorra d'EBA

Lliga Endesa. David, fill de Rafa, va debutar en l'ACB contra la Penya a Badalona, però no ha tingut més minuts. El seu futur sembla que està en algun equip de la LEB

David Jofresa (Barelona, 24-09-1995) va viure en la primera volta de la lliga ACB el dia que havia somiat: va debutar en l'ACB a la que havia estat casa seva (l'Olímpic), contra el Joventut, on es va formar i on el seu pare Rafa i el seu tiet Tomàs van fer història. David, membre del filial andorrà en la lliga EBA, va poder gaudir d'aquest dia perquè Víctor Sada es va lesionar. I no només va jugar bé els 4:11 minuts que va ser a pista, sinó que el MoraBanc va assaltar Badalona (79-90). La casualitat ha fet que aquesta setmana Sada es tornés a lesionar, i això obria la possibilitat que David pogués tornar a jugar. Però no ha estat convocat per Joan Peñarroya. De fet, des del seu debut en l'ACB només ha disposat de 30 segons més en el partit contra el València. La dinàmica de l'equip segurament no ha estat la més adequada per poder apostar per joves del segon equip.

Als seus 20 anys, David Jofresa ha tingut unes mitjanes de 12,1 punts, 3,1 rebots i 2,8 assistències en els 27:39 minuts que ha jugat per partit a les ordres de Milo Nunes, un tècnic que també va estar a la Penya fa uns anys. En el play-off de permanència ha augmentat els seus números amb un 42,4% en triples i 12,5 de valoració. David Jofresa té clar l'objectiu que tenia quan va acceptar anar a Andorra: “Estic agraït per l'oportunitat que m'han donat, estic aquí per millorar i per treballar tot el que calgui, en els entrenaments i en les tecnificacions.” El seu pare Rafa també va veure amb bons ulls la seva arribada al MoraBanc: “Tal com estan les estructures ara mateix del bàsquet professional, el risc per a un jugador de la seva edat és diluir-se, ha vingut a Andorra per treballar fort i aprendre.”

El camí de David Jofresa, però, si no continua a Andorra, serà la LEB. Al base la lliga EBA ja li ha quedat petita, però és clar que vol jugar en un equip on tingui minuts, i ara mateix el MoraBanc a l'ACB no li poden garantir ni ser al primer equip.”

Solana: “S'ha de veure fins on pot arribar”

El director del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, va explicar ahir que David Jofresa ha fet la feina que el club volia aquest curs: “Ha treballat molt bé i ha d'anar fent passos per poder veure fins on pot arribar.” Solana va confiar en el jugador que havia jugat al Villarobledo de la lliga EBA durant les dues últimes temporades i en què va fer uns grans números. Es dóna la circumstància que Solana havia compartit equip a Girona amb Rafa Jofresa i els uneix una molt bona relació des de llavors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)