ACB

Irrecognoscibles

Lliga Endesa. El MoraBanc talla cinc derrotes seguides i apallissa sense contemplacions un Fiatc Joventut que desprèn molt males sensacions

El MoraBanc Andorra va assolir ahir la permanència i va situar el Fiatc Joventut en una delicada situació. Els andorrans tenen pressa la mida als verd-i-negres, ja que els han guanyat els sis partits que han jugat en els dos últims anys –quatre a l'ACB i dos a la Lliga Catalana–. El d'ahir, però, va ser històric perquè va ser amb una derrota inesperada. Inesperada perquè el MoraBanc l'havien derrotat cinc cops consecutius.

Després d'un primer temps igualat per la feina de Shermadini sota els cèrcols (19 punts, 6/7 de dos, 7/7 lliures i 25 de valoració en 13:06 minuts), per la Penya, Mallet va ser increïble als primers sis minuts (11 punts i 3/3 triples) i amb un Miralles titular (6 punts seguits) havien fet que el derbi català fos igualat (41-38).

Però la sortida de vestidor va sorprendre. Després del (41-43) va arribar el festival local. Després d'una safata errada per Ventura sol sota el cèrcol la Penya va encaixar un 16-0 incontestable. Igual que fa una setmana contra el Bilbao. La fragilitat mental dels verd-i-negres va ser tan gran que la renda va créixer sense fre fins als 31 punts. El MoraBanc es va permetre fer jugar el jove Niang (4 punts) i fer debutar Hugo Bartolomé, fill de l'exjugador de la Penya Eric. L'anecdòtic van ser els 36 de valoració de Shermadini i el 10/19 triples andorrans.

Villacampa, contundent

El president de la Penya, que, per norma, no es posa en coses esportives, va fer una piulada força dura: “Difícil de defensar un equip que baixa els braços i té actitud dolenta, el primer responsable en sóc jo, demano disculpes als aficionats”. D'altra banda, a la baixa de Victor Sada –esquinç al genoll–, s'hi van afegir a última hora les baixes de Brandon Paul, amb molèsties a al maluc per un cop que li permetia jugar tot i que no ho va voler. Tampoc va jugar Rakovic, amb problemes als isquiotibials.

És un dia rodó, pel triomf, per com ho hem fet i perquè ha estat una victòria d'equip i pel debut de l'Hugo
Joan Peñarroya
En els moments de dificultat se'ns veuen les vergonyes. El responsable sóc jo i no estic trobant la fórmula
Salva Maldonado

Segona pallissa històrica

La victòria del MoraBanc Andorra va suposar la segona més àmplia de la seva història. Els 31 punts d'avantatge només els va superar el curs 1993/1994, quan van guanyar el Valladolid de 35 (108-73). Es dóna la curiositat que el tercer triomf més ampli també va ser contra la Penya de 28 punts durant la temporada 1994/1995, quan van quedar 81-57.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)