Més bàsquet

Queralt Casas fitxa pel Landes

Bàsquet. La bescanonina, que ha brillat aquest curs al Nantes, ha decidit quedar-se a França i fitxar per un club en creixement

Encara està en competició –el Nantes està lluitant pel cinquè lloc a França– i ja té el futur lligat de cara al curs vinent. Queralt Casas (1,77 m, 1992) ha arribat a un acord amb el Landes, també francès. És una entitat amb només una dècada d'existència, però que té l'ambició de créixer i ser un dels equips capdavanters del país. Bona prova d'això és que prèviament, al mes de febrer, havia lligat per dos anys Céline Dumerc, base titular en la selecció francesa i dos cops MVP de la lliga (2008 i 2014).

Si bé aquest curs no han entrat en les semifinals de la lliga –el Landes va acabar sisè a fase regular–, la voluntat del club és ser-hi regularment. “L'objectiu és disputar el play-off [només el juguen els quatre millors] i a Europa, arribar a la final de l'Eurocopa i guanyar el títol”, va explicar. L'actual era el segon curs de Casas a l'estranger –en l'anterior va estar al Galatasaray turc–, i les seves característiques s'han adaptat a la perfecció a un bàsquet tan ràpid i físic com el francès. És per això que ha decidit també quedar-s'hi.

Individualment, la seva campanya al Nantes ha estat esplèndida, encara que el seu equip ha estat lluny dels títols. Ha acabat amb 13,8 punts, 6,5 rebots, 4,1 assistències i 2,3 recuperacions en 35 minuts a França, i 17, 6,5, 3,9 i 3,1 en 33 minuts en l'Eurocopa. El Landes està situat a Mont-de-Marsan, al sud-oest de França.

AMBICIÓ

Céline Dumerc també ha apostat per un projecte que competirà en l'Eurocopa

Xargay, amb els Jocs a l'horitzó

Amb el bagatge del títol de la lliga txeca i la disputa de la final a quatre de l'Eurolliga, Marta Xargay ha tancat la primera temporada a Praga. La gironina és ara de vacances, en espera d'incorporar-se, a finals d'aquest mes, en la concentració de la selecció espanyola. Si la FIBA no ho veta, l'equip dirigit per Lucas Mondelo participarà en el preolímpic de Nantes, del 13 al 19 de juny. En joc, els últims cinc bitllets per als Jocs de Rio. També l'esperen a Phoenix, per disputar amb les Mercury el segon curs en la WNBA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)