ACB

El joc de les cadires

Lliga Endesa. Adéus com els de Xavi Pascual, Aíto i Perasovic provocaran més moviment que de costum en les banquetes de la competició

La continuïtat ha estat un tret comú al gros d'equips de la Lliga Endesa pel que fa als tècnics en els últims cursos. No serà, però, el cas d'aquest estiu. Alguns adéus –Aíto i Perasovic, principalment– no només alteraran la planificació dels seus últims clubs, sinó també la d'altres, perquè hi pot haver un efecte dominó que provoqui salts de preparadors d'un lloc a un altre.

Per ara la meitat de clubs tenen tècnic amb contracte (Madrid, València, Unicaja, Fuenlabrada, MoraBanc, Río Natura, Joventut, Bilbao i Manresa), si bé això no vol dir que aquests comencin temporada. Sobretot, en els tres últims clubs. A Las Palmas, per exemple, tenen la tornada de Salva Maldonado com a opció i ell té la possibilitat de rescindir el contracte amb la Penya. I, en la llista de l'Herbalife també hi figura Sito Alonso, tot i que la seva llibertat és més cara (300.000 euros de clàusula). Si qualsevol dels dos es mogués, activaria una vacant en els clubs respectius. Al Bilbao no es veuria amb mals ulls la possibilitat de contractar Ibon Navarro després del seu bon any a Manresa. I el club del Bages no hi posaria grans traves.

De les banquetes encara buides, n'hi ha dues que tenen embastada la continuïtat dels tècnics del curs anterior. Una és la del CAI (Andreu Casadevall) i l'altra és la de l'Iberostar, en què Txus Vidorreta no firmarà la renovació fins que hagi tornat dels Jocs. És un assistent d'Scariolo. Els que primer podrien moure fitxa serien el Laboral Kutxa. La seva opció prioritària és Fotis Katsikaris, però que pugui estar amb la selecció grega a l'estiu –el preolímpic ara i, si es classifiqués, els Jocs– no acaba de fer el pes al club basc. Si s'entenguessin, el Múrcia veuria frustrat el desig de renovar Katsikaris i hauria de buscar entrenador; potser també en la pròpia lliga.

*Real Madrid
Pablo Laso té contracte fins al 2018.
*FC Barcelona Lassa
El club rescindirà Xavi Pascual, que tenia un any més de contracte. Sense relleu.
*València
Pedro Martínez ha renovat per un any.
*Laboral Kutxa
Perasovic ha marxat a l'Anadolu Efes i no hi ha encara cap tècnic fitxat.
*Herbalife GC
Aíto va anunciar el seu adéu fa gairebé un mes i el lloc continua vacant.
*Unicaja
Joan Plaza té contracte fins al 2018, si bé aquest té en compte una clàusula de 300.000 euros fins al 10 de juliol.
*UCAM Múrcia
Fotis Katsikaris ha acabat contracte i ara es troba dirigint la selecció grega, que disputarà el preolímpic la setmana que ve.
*Montakit Fuenlabrada
Jota Cuspinera va rubricar la seva continuïtat fins al 2018.
*Iberostar
Txus Vidorreta acaba contracte i no pot comprometre's perquè anirà als Jocs d'assistent d'Scariol.o
*Dominion Bilbao
Sito Alonso té contracte fins al 2020 i una clàusula de 300.000 euros, però està meditant marxar del club.
*Sevilla
Tot està pendent de la viabilitat del club. Luis Casimiro no té firmada la seva continuïtat.
*CAI Saragossa
Andreu Casadevall està molt a prop de signar la renovació.
*Fiatc Joventut
Salva Maldonado té un any més de contracte, però també una opció per trencar-lo fins al 10 de juliol.
*MoraBanc Andorra
Joan Peñarroya ha renovat per un any.
*Río Natura Monbús
A Moncho Fernández li queda una altra temporada de contracte.
*ICL Manresa
Ibon Navarro té contracte fins al 2018.
*Movistar Estudiantes
No s'ha ofert la renovació a Sergio Valdeolmillos i un cop es confirmi la readmissió, s'explorarà el mercat d'entrenadors.
*RETAbet.es
La prioritat de la directiva és oferir la renovació a Porfi Fisac, però no s'ha entrat a negociar res.

El cessament de Xavi Pascual, els propers dies

El Barça Lassa comunicarà oficialment en els propers dies que Xavi Pascual deixarà de ser el tècnic del primer equip. Això passarà quan les dues parts arribin a un acord per la rescissió de l'any que li queda de contracte. No sembla que hi hagi d'haver desavinences i el club blaugrana confia que hi hagi una entesa ràpida amb el tècnic de Gavà. Així, Xavi Pascual posarà fi a més de vuit anys al capdavant del Barça Lassa –des del febrer del 2008, quan va substituir Dusko Ivanovic–, en què ha guanyat 12 títols (una Eurolliga, quatre lligues, tres copes i quatre supercopes), a més de set lligues catalanes. A partir de llavors, el club haurà d'accelerar la recerca d'un substitut, encara amb molts noms i cap concreció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)