ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

Sense clàssic nadalenc

Lliga Endesa. Per primera vegada des de fa deu anys, el Barça i el Madrid no s'enfrontaran en les jornades de final o principi d'any

Per primera vegada des del 2006, al calendari de l'ACB 2016/17 fet públic ahir no hi apareix cap clàssic en el tram nadalenc. Els partits entre el Barça i el Madrid per les festes de final d'any s'havien convertit justament en un clàssic dels clàssics. L'ACB aprofitava amb bon criteri l'aturada de les competicions futbolístiques per aconseguir un important pic d'audiència.

En aquesta fase regular, els enfrontaments entre els dos grans favorits arriben més aviat. En la setena jornada (5 i 6 de novembre) al Palau Blaugrana i en la 24a (11 i 12 de març), a Madrid.

Justament, el Barça Lassa serà un dels protagonistes del primer derbi català, ja en la primera jornada, contra l'ICL Manresa. A continuació, els manresans tindran un tram de calendari en què hauran de lluitar per sumar el màxim nombre possible de victòries (Sevilla, Múrcia, Obradoiro i Divina Joventut en seran els rivals). La mateixa anàlisi serveix per a la Penya, que en les sis primeres jornades té cinc rivals amb els quals hauria de poder sumar (Múrcia, Fuenlabrada, MoraBanc, Tenerife i Manresa).

El calendari arriba un mes abans que l'estiu passat, quan l'afer de l'ascens de l'Ourense el va retardar molt. A diferència dels últims estius, no hi ha hagut afers judicialitzats. Això sí, la renúncia sobtada del Guipúscoa fa tres setmanes i la negativa del Palència i el Melilla a ocupar precipitadament la seva plaça deixen una lliga de 17 amb un equip que descansa en cada jornada. El descans serà més útil cap al final que en les primeres jornades, però fer-ho en la darrera pot ser un inconvenient, perquè l'afectat –el Gran Canària en el moment del tall per a la copa i la Penya al final de la fase regular– no podrà defensar els seus interessos a la pista, i si no ha fet la feina pot ser víctima de resultats que el perjudiquin sense poder fer-hi res.

LA DADA

6-3
és el balanç,
favorable al Barça, dels clàssics disputats per Nadal en els últims nou anys.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)