Espanyol

El fortí blanc-i-blau

Espanyol. Els de Vicente Moreno troben el premi amb un gol de Wu Lei (88’), celebren una altra victòria a casa –on encadenen cinc partits sumant– i superen el Celta en la classificació

Espanyol 1 Celta 0

ESPANYOL:Diego López, Pedrosa, Cabrera, Calero, Puado (Aleix Vidal, 92’), S.Darder, Raúl de Tomás (David López, 92’), Óscar Gil, K. Bare (Vilhena, 67’), Embarba (Wu Lei, 67’), Herrera.CELTA:Dituro, Nestor, Denis Suárez, Fran Beltran, Iago Aspas, Cervi, Aidoo, Javi Galán, Kevin, S. Mina (Galhardo, 46’), Brais Méndez (Solari, 67’).GOLS:1-0 (88’) Wu Lei.ÀRBITRE:Alberola Rojas.T.G.:Herrera (43’), Calero (45’), K. Bare (55’), Kevin (77’), Vilhena (81’).PÚBLIC:18.471 espectadors a l’RCDE Stadium.

L’Espanyol, quan juga a casa, es transforma. Deixa enrere el mal joc i les poques idees que mostra als camps rivals, i fa vibrar tots els aficionats que es retroben a l’RCDE Stadium. Aquest cop, contra un Celta que venia de fer un molt bon partit contra el Real Madrid, no en va ser una excepció. En bona part, gràcies al retorn a l’onze de dos jugadors fonamentals per a l’esquema de Vicente Moreno: Raúl de Tomás i Diego López. Són dos homes que marquen la diferència i et fan sumar punts. Aquest cop, però, a les aturades del porter periquito, s’hi va afegir l’aparició de Wu Lei, que va marcar un gol en el tram final que va valer tres punts transcendentals per fer un pas important cap a la permanència matemàtica.

L’Espanyol va sortir amb una marxa més, molt més revulsiu i dominador. En el minut 2, una passada llarga de Keidi Bare cap a RDT ja va mostrar les intencions dels blanc-i-blaus en aquest partit. Volien un joc ràpid amb molta verticalitat per buscar constantment el seu màxim golejador, Raúl de Tomás. Poc després, van tenir la primera ocasió amb un xut de Pedrosa des de la frontal de l’àrea que va desviar Calero i va acabar sortint per sobre la porteria de Dituro.

Després d’aquest inici intens de l’Espanyol, el Celta va voler apaivagar aquesta velocitat tenint la possessió a camp rival i mirant de fer mal a través d’un joc més estàtic. D’aquí van arribar les dues primeres ocasions per als gallecs. Brais Méndez va fer una gran passada a Iago Aspas, que, a boca de canó, va estar a punt d’establir el 0 a 1. Diego López va fer una gran aturada amb una mà i la jugada va continuar. Amb la pilota encara en joc, Cervi va tenir una altra ocasió claríssima, però va tornar a topar amb un espectacular Diego López.

A partir d’aquests primers avisos dels dos conjunts, el partit va continuar amb un gran ritme i amb domini altern, però les ocasions es van esfumar, en gran part gràcies a la sòlida defensa que van mostrar els dos equips. Mentre que el Celta es trobava més còmode amb la pilota, l’Espanyol esperava al darrere amb les línies de la defensa molt juntes per sortir ràpidament al contraatac quan se li presentés l’oportunitat. Darder va tenir l’última abans d’anar als vestidors, amb una jugada espectacular dins l’àrea visitant. Va esquivar totes les cames dels jugadors entrenats per Coudet i va aconseguir fer una centrada perillosíssima al punt de penal que no va trobar rematador.

I apareix Wu Lei

En la segona part, els dos equips van seguir amb un gran ritme, buscant amb insistència l’àrea rival. Raúl de Tomás va perdonar sol davant el porter i, en la rèplica del Celta, una centrada de Kevin la va refusar Cabrera, que va estar a punt de marcar-se en pròpia porta, però Diego López el va salvar sobre la línia de gol. Els últims minuts van ser frenètics, amb un anar i venir constants. Això va acabar beneficiant els periquitos, que van trobar el gol de la victòria en les botes de Wu Lei, que va rebre l’assistència de Darder i va definir bé (88’). Ja són cinc partits consecutius sumant a casa.

ELS VESTIDORS

És una victòria molt important. No et dona la permanència matemàtica, però és veritat que hi som més a prop
Ara l’objectiu és intentar atrapar els equips que tenim al davant en la classificació
Vicente Moreno
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)