Espanyol

Derrota en el 100’ i de penal

Espanyol. Els blanc-i-blaus van perdre contra l’Atlético de Madrid per un polèmic penal per mans d’RDT en l’últim minut del temps afegit

Atlético 2 Espanyol 1

ATLÉTICO:Oblak, Vrsaljko (Griezmann, 46’), Savic, Felipe, Lodi (Reinildo, 58’), Llorente, Koke, Kondogbia, Lemar (Matheus Cunha, 46’), Correa (De Paul, 78’), João Felix (Carrasco, 46’).ESPANYOL:Diego López, Óscar Gil (Aleix Vidal, 46’), Calero, Sergi Gómez (Wu Lei, 80’), Cabrera, Adrià Pedrosa (Didac Vilà, 87’), Darder, Bare (Melendo, 60’), Vilhena (Morlanes, 60’), Puado, Raúl de Tomás.GOLS:1-0 (52’) Carrasco, 1-1 (74’) RDT, 2-1 (100’) Carrasco.ÀRBITRE:Figueroa Vázquez.T.G.:Óscar Gil, Diego López, Felipe, Savic, Llorente, Didac Vilà, Morlanes, Aleix Vidal.T.V.:Kondogbia per doble groga.PÚBLIC: 54.011 espectadors al Wanda Metropolitano.

L’Espanyol va tornar a perdre contra l’Atlético de Madrid en el temps afegit. En el partit de la primera volta, els madrilenys van aconseguir imposar-se a l’RCDE Stadium amb un gol de Lemar en el polèmic temps afegit de 10 minuts. Aquest cop, es va repetir la mateixa pel·lícula. En l’últim minut dels cinc d’afegit, RDT, en l’intent de refusar una centrada, va tocar la pilota amb la mà, i l’àrbitre, a instàncies del VAR, va xiular el penal que va suposar el gol de la victòria per a un Atlético de Madrid necessitat de punts si vol aspirar a quedar entre els quatre primers en la classificació.

La primera part va ser de tempteig per part dels dos conjunts, amb molt poques ocasions de perill i un ritme de joc baix. En aquests primers minuts, la pilota va ser de l’Espanyol, que va veure com els locals no els pressionaven i els deixaven jugar a camp contrari. Així va arribar la primera ocasió més clara del matx. En el primer córner que picaven els periquitos, Cabrera va quedar tot sol en el primer pal i va fer una molt bona rematada de cap que Oblak va haver de treure sota els pals. A partir d’aquí, els visitants es van anar mostrant cada cop més ambiciosos. Van començar a pressionar més amunt per dificultar la sortida de pilota de l’Atlético i van augmentar el ritme del joc, però els va faltar precisió en els metres finals per crear més perill. Per part de l’Atlético, només van tenir una ocasió clara en els 45 minuts inicials. Kondogbia va fer una molt bona passada a João Felix, que amb un cop de cap va guanyar la posició a Calero i, un cop dins l’àrea, va xutar per sobre de la porteria de Diego López.

Després de la represa, el primer gol va arribar ben aviat. En el minut 50, després d’una ocasió claríssima de Darder, que miraculosament va treure Oblak, els locals van sortir al contraatac i Carrasco ho va aprofitar per avançar el seu equip amb un xut ras i col·locat des de dins l’àrea. En el minut 70, els madrilenys van quedar amb un home menys per doble targeta groga de Kondogbia per unes mans a la frontal de l’àrea. En aquesta falta, RDT no va perdonar i, a pilota aturada, va establir l’empat. L’Espanyol va fer entrar minuts després Wu Lei per mirar de buscar el gol de la victòria aprofitant que l’Atlético havia quedat amb deu. Aquest canvi, però, no va servir de gaire als blanc-i-blaus, que van veure com en els últims instants del partit eren els locals els que assetjaven contínuament la porteria de Diego López. Després de les nombroses centrades que havien fet els de Simeone durant tot el matx, va arribar la polèmica. En l’últim minut del temps afegit, l’àrbitre, amb l’ajuda del VAR, va assenyalar penal a favor dels colchoneros per una suposada mà d’RDT a l’hora d’intentar refusar una centrada. En el minut 100, Yannick Carrasco no va fallar des del punt de penal i va fer pujar el 2 a 1 definitiu al marcador.

Hem sabut anestesiar les virtuts de l’Atlético i dificultar-li el partit. És una llàstima, perquè hi hem estat molt a prop
No estem d’acord amb el criteri del penal. És una acció en què no ha d’entrar el VAR
Vicente Moreno
entrenador de l’espanyol
M’ha tocat la mà; pensava que la portava enganxada al cos, però l’àrbitre diu que no és així