Espanyol

Sense marge d’error

Espanyol. Els blanc-i-blaus, situats a només un punt per sobre del descens, reben un Celta (18.30 h) en alça en la que serà una altra final en la lluita per la permanència

Queden 13 jornades de lliga, 13 partits que seran autèntiques finals. Després de la inesperada desfeta contra el Valladolid i el partit contra el Madrid, disputat però que també es va saldar amb derrota, els blanc-i-blaus s’han quedat sense marge d’error si no volen caure un altre cop a la zona de descens abans de l’aturada de seleccions i d’afrontar el tram decisiu del campionat. La permanència s’ha de forjar a casa, i això passa per guanyar o, si més no, puntuar contra els set rivals que passaran per l’RCDE Stadium en el que queda de curs (Celta, Athletic, Cadis, Getafe, Barça, Atlético i Almeria). L’Espanyol és el segon equip que menys ha puntuat com a local (13), només darrere del cuer, l’Elx (7). És de vital importància capgirar aquesta dinàmica, començant per avui.

En aquesta primera “final” els blanc-i-blaus s’enfronten a un Celta que arriba embalat i amb confiança després de sumar 7 dels últims 9 punts possibles, sense haver encaixat cap gol. “El Celta arriba en el seu millor moment de la temporada i, possiblement, de l’últim any. Serà un partit de màxima exigència, complex i difícil, contra jugadors amb molt de talent i qualitat que coneixem bastant”, va dir Diego Martínez en la prèvia d’aquest duel.

Tot i que a priori és un partit complicat, les estadístiques van a favor dels blanc-i-blaus. L’Espanyol i el Celta s’han enfrontat fins a 52 vegades al feu espanyolista, amb un balanç totalment favorable al quadre català: 33 victòries, 13 empats i 6 derrotes. En l’última dècada, 6 victòries, 3 empats i només una derrota.

Aquest serà un partit especial per a Denis Suárez, que se les haurà amb l’equip que el va tenir vuit mesos apartat per les seves desavinences amb el president. També per a Joselu, després de saber que ha entrat per primera vegada en una convocatòria amb la selecció espanyola absoluta. Brian Oliván podria reaparèixer després del fort cop que va rebre a Valladolid. A l’altre costat, Carlos Carvalhal recupera Renato Tapia i Hugo Mallo, però no podrà disposar ni d’Óscar Rodríguez (sancionat), ni d’Óscar Mingueza (lesionat).

6 Partits guanyats 8

9 Partits empatats 7

10 Partits perduts 10

31 Gols a favor 29

39 Gols en contra 34

LA PRÈVIA

El Celta arriba en el seu millor moment de la temporada i, possiblement, de l’últim any
Diego Martínez
entrenador de l’espanyol
Necessitem el nostre millor nivell per poder puntuar. Lluitarem al màxim per guanyar
Carlos Carvalhal
entrenador del celta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)