Espanyol

Manolo González agafa les regnes

Espanyol. El tècnic del filial assumeix la banqueta del primer equip després de la destitució de Ramis

Els empats contra l’Osca (0-0) i l’Alcorcón (1-1) han estat el detonant de l’adeu de Luis Miguel Ramis. Un entrenador que va arribar a l’entitat blanc-i-blava el novembre del 2023, en substitució de Luis García, per revitalitzar l’equip i consolidar-lo en les posicions d’ascens directe, però que no ha complert ni de bon tros les expectatives. La mala dinàmica de l’equip, especialment fora de casa, on ha sumat sis punts de 33 de possibles, ha fet que la directiva perdés totalment la confiança en el tècnic tarragoní.

La miraculosa victòria a Ipurua, amb dos gols en el temps afegit, semblava que havia de suposar un punt d’inflexió. No ha estat així, i la paciència s’ha esgotat. Ni els números ni les sensacions que desprèn aquest equip invitaven a l’optimisme. Era, doncs, qüestió de temps que es fes oficial la destitució d’un tècnic que marxa després de viure una etapa accidentada i molt poc reeixida. Ramis deixa el conjunt blanc-i-blau tercer classificat, a un punt del segon i a quatre del líder, després d’haver dirigit l’equip en 16 partits de lliga i dos en la copa. Més enllà dels resultats, la seva idea de joc mai ha convençut la parròquia blanc-i-blava, molt crítica amb ell per la clara involució.

Una nova etapa

Pocs minuts després que l’Espanyol anunciés la destitució de Luis Miguel Ramis, es va donar a conèixer el seu substitut. Manolo González, fins ara tècnic del filial, serà l’encarregat d’agafar les regnes del primer equip. Nascut el 14 de gener del 1979 a Folgoso do Courel (Lugo), als seus 45 anys està davant l’oportunitat de la seva vida. Al davant té un repte majúscul: portar l’Espanyol a primera divisió. No hi ha cap altra opció.

Retirat de manera prematura de la pràctica del futbol a causa d’una greu lesió, als 21 anys va començar la carrera a les banquetes. González, que ha viscut des de molt petit a Catalunya, ha tingut un llarg recorregut en el futbol modest català. Ha passat per equips com el Sant Gabriel, la Muntanyesa, el Badalona, l’Ebre i la Penya Deportiva, abans d’aterrar a l’entitat blanc-i-blava l’estiu passat per fer-se càrrec del filial, que milita a segona federació. Després d’un inici irregular, ha aconseguit situar l’equip a la zona mitjana alta de la classificació; ocupa la sisena plaça del seu grup, amb 38 punts sumats en 26 jornades.

Així doncs, Manolo González s’estrena en el futbol professional amb un club històric com l’Espanyol. El tècnic gallec tractarà d’imposar el seu estil atractiu, amb un futbol protagonista, intens i marcat pel seu caràcter competitiu. En aquesta aventura l’acompanyarà Luis Blanco, que serà el segon entrenador després que estigués sense equip en acabar la seva relació contractual amb l’Espanyol en la campanya passada. Javi Chica, fins ara tècnic del juvenil, es farà càrrec del filial. Manolo González serà presentat avui a les 14 h a l’Stage Front Stadium. Comença una nova etapa a l’Espanyol, on ja han passat deu tècnics en els últims vuit anys.

APOSTA

L’Espanyol confia en Manolo González, amb un llarg recorregut en el futbol català

BALANÇ POBRE

25
punts de 48
durant l’etapa de Ramis, amb 6 victòries, 7 empats i 3 derrotes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)