Espanyol

El moment més decisiu

Espanyol. L’equip blanc-i-blau obre el mes de maig rebent l’Sporting, que lluita per entrar al ‘play-off’, en la primera de les cinc finals que queden

Cinc partits. Cinc finals. L’Espanyol es juga les opcions de pujar a primera, ja sigui de manera directa o per mitjà del play-off, en un mes de maig vital. L’equip de Manolo González és quart a quatre punts dels segon classificat, el Leganés, i amb un coixí de cinc respecte al primer equip fora del play-off. Però tot està molt i molt ajustat, amb molts equips en la lluita. Sense anar més lluny, avui visita l’Stage Front Stadium un d’aquests rivals, l’Sporting de Gijón (16.15 h). Els asturians es troben ara mateix fora de la promoció, són novens, a tres punts del sisè. En altres paraules, necessiten guanyar avui per entrar-hi. Per tant, l’Espanyol té al davant un equip que també té grans aspiracions. Els blanc-i-blaus s’exigeixen avui, just abans de visitar el Valladolid –actualment, líder de la categoria– en una altra final la setmana vinent.

Aquesta aroma de partit gran hi és. L’afició va fer costat als jugadors en l’entrenament de portes obertes de dimecres, entonant un càntic optimista de cara a l’ascens. L’estadi s’omplirà avui per ajudar uns jugadors que també hi creuen. El mateix Aguado va assegurar aquesta setmana que l’objectiu era fer un 15 de 15 d’aquí a final de curs. En una lliga tan igualada, els nombrosos empats han permès a l’Espanyol mantenir-se viu, però una victòria seria el millor ingredient en la recepta d’aquest ascens que persegueix i necessita el club. Un altre any a segona seria una condemna.

Són cinc jornades importants i el tècnic blanc-i-blau, Manolo González, n’és més que conscient. “Són transcendentals. És igual el rival que tinguem al davant. Són duels a vida o mort i s’ha de sortir al camp amb aquesta mentalitat”, va assegurar l’entrenador en la roda de premsa prèvia.

Per al partit, podria reaparèixer Nico Melamed, lesionat ara fa dues setmanes. Va entrenar-se amb el grup i es decidirà si finalment està disponible o no per tal d’evitar riscos. Sergi Gómez també és dubte ja que arrossega unes molèsties a l’esquena. Mentrestant, el periquito s’encomana a les aturades de Joan Garcia i als gols de Martin Braithwaite.

Al davant, un Sporting que recupera jugadors importants com Juan Otero i Hassan i que arriba ferit després de perdre a casa contra un equip de la part baixa de la classificació, el Vila-real B (0-3).

15 Partits guanyats 15

15 Partits empatats 10

7 Partits perduts 12

54 Gols a favor 43

39 Gols en contra 38

LA PRÈVIA

Són cinc partits transcendentals. És igual el rival. Són duels a vida o mort i s’ha de sortir al camp amb aquesta mentalitat
El factor anímic és important. Hem d’entrar bé al partit perquè això dona confiança
Manolo González
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció