Espanyol

L’Espanyol acaba quart i s’enfrontarà a l’Sporting en les semifinals del ’play-off’ d’ascens

L’Espanyol, amb els gols de Puado, Braithwaite i Nico Melamed a la segona part, ha fet els deures contra el Cartagena (3-0). La victòria, afegida als tres punts que ha aconseguit l’Eibar davant l’Oviedo (4-3), deixa als blanc-i-blaus en la quarta posició abans d’afrontar el decisiu play-off. D’aquesta manera, els de Manolo González s’enfrontaran en les semifinals de la promoció d’ascens a l’Sporting, amb factor camp i empat a favor. L’anada es disputarà el diumenge 9 de juny a les 21h, i la tornada serà a l’Stage Front Stadium el dijous 13 a la mateixa hora. L’altre semifinal enfrontarà Eibar i Oviedo. Per la seva banda, el Leganés acompanya el Valladolid a primera, i l’Amorebieta ha baixat a primera FEF en caure contra el Mirandés (1-0).

Els primers minuts han estat de tempteig. Cap dels dos conjunts aconseguia fer-se amb el control del duel. Moltes imprecisions i cap arribada amb perill. No ha estat fins al minut 10, que Braithwaite ha disposat de la primera ocasió més clara amb una xilena des de dins l’àrea que ha tret Lizoain amb una mà miraculosa sota pals. A poc a poc, els blanc-i-blaus han anat traçant el camí cap a la porteria rival. Puado, amb una rematada de cap molt forçada que ha marxat per sobre el travesser, ha tornat a avisar en el 17’. Els de Manolo González s’han anat fent amb el pas dels minuts amb la possessió de l’esfèrica, però de res ha servit. Els periquitos no aconseguien guanyar metres. L’únic recurs que utilitzaven eren les centrades, que cap d’elles arribava a bon port. Joc molt previsible d’un equip que, en els darrers compassos del primer temps, s’ha salvat d’un penal en contra per un fora de joc previ. La millor de l’Espanyol ha arribat en el 38’, amb una rematada al pal de Braithwaite. Gran jugada individual del davanter danès, que ha estat ben a prop d’obrir la llauna. Amb una forta xiulada i els crits de “directiva, dimissió”, els jugadors han marxat als vestidors. L’afició, desesperada amb el joc del seu equip.

Manolo González no ha tardat a fer el primer canvi. Abans de començar el segon temps, Nico Melamed ha entrat al terreny de joc en detriment de Rafa Bauza, que estrenava titularitat amb el primer equip. El guió no ha canviat. La represa ha arrencat amb un arsenal de centrades. Finalment, però, s’ha trobat el premi a la insistència. En una bona transició dels blanc-i-blaus, Salvi ha rebut l’esfèrica dins l’àrea, i ha assistit a Puado perquè aquest enviés la pilota al fons de la xarxa (55’). Aquest gol ha donat ales als periquitos, que han continuat generant perill. La més clara, una vaselina de Melamed que s’ha escapat per ben poc. Passada la mitja hora de joc, els visitants han fet un pas endavant, i han tingut a les seves mans el gol de l’empat. Primer, amb un xut de Narváez i, poc després, amb una rematada potent de Diego Moreno que ha salvat de manera providencial Joan Garcia. Quan més estaven patint els blanc-i-blaus, Braithwaite ha aprofitat un regal de la defensa del Cartagena per ampliar les distàncies en un mà a mà amb Lizoain (83’). Encara hi ha hagut temps perquè Nico Melamed, amb un xut ras des de l’interior de l’àrea (92’), sentenciés el matx. En la darrera jugada, l’àrbitre ha anul·lat un gol de Braithwaite per fora de joc. Propera parada: El Molinón.