Espanyol

Partit a vida o mort

Espanyol. En el duel decisiu per tornar a primera divisió, els blanc-i-blaus estan obligats a guanyar contra l’Oviedo. L’empat –1-0 a l’anada– al final de la pròrroga beneficiaria els periquitos

La nit de Sant Joan a l’Stage Front Stadium promet fortes emocions. I és que ha arribat l’hora de la veritat. Avui sabrem el tercer equip que acompanyarà el Leganés i el Valladolid a primera divisió. L’Espanyol busca recuperar la plaça que va perdre fa un any a Mestalla, mentre que l’Oviedo vol donar la campanada i tornar a la màxima divisió del futbol estatal 23 anys després. Només un sortirà viu d’aquesta batalla decisiva per tocar el cel.

De moment, qui parteix amb avantatge és el conjunt asturià, que en el partit d’anada es va imposar al Carlos Tartiere per 1-0 amb un gol d’Alemao en el minut 72. Un resultat que obliga l’Espanyol a guanyar aquesta tarda si vol assolir l’objectiu de la temporada. En cas que l’eliminatòria quedés empatada al final d’una hipotètica pròrroga, serien els periquitos els que aconseguirien l’ascens, ja que van quedar millor classificats a la lliga regular. Manolo González té clar com han de jugar els seus futbolistes. “Hem d’anar a buscar el partit des del minut u, però amb cap i amb ordre. Hem insistit tota la setmana en aquest pla de partit. Òbviament quedar-te amb deu et mata. Hem d’intentar afrontar de la millor manera les diferents fases del partit. S’ha de guanyar amb futbol, la part emocional ja la tenim”, va assegurar el gallec en la roda de premsa prèvia a aquest duel.

Aquest és, sens dubte, el partit més transcendental de la temporada i, probablement, el més important en els darrers anys de l’entitat blanc-i-blava. Hi ha molt en joc. L’Espanyol mai ha estat dues temporades consecutives a segona divisió. Una derrota, doncs, suposaria un cop molt dur per a tota la parròquia periquita, que, més que mai, està obligada a remar en la mateixa direcció per aconseguir un triomf vital. El desenllaç marcarà el futur més immediat del club. El tècnic blanc-i-blau és optimista. “Es tracta de tenir les coses clares i les tenim. No hem de remuntar, hem de guanyar un partit i ja està. Si no guanyem, no ens mereixem ser a primera.”

Com ja va passar en les semifinals de la promoció d’ascens contra l’Sporting, l’Stage Front Stadium tornarà a registrar un ple fins a la bandera, amb més de 30.000 periquitos a la graderia animant el seu equip, un factor clau que pot decantar la balança. “Caldrà que facin pressió, que hi confiïn i ens ajudin diumenge”, va dir Manolo González, que per a aquest duel recupera efectius. Omar el-Hilali torna després d’haver estat sancionat un partit, i Pol Lozano després de la lesió. A l’altre costat també hi ha novetats. Luis Carrión recupera peces importants, com Santi Cazorla i David Costas.

L’Espanyol només ha perdut un partit a Cornellà-el Prat en tota la temporada. Aquest feu ha de continuar sent infranquejable.

17 Partits guanyats 17

18 Partits empatats 13

7 Partits perduts 12

60 Gols a favor 58

41 Gols en contra 39

LA PRÈVIA

Hem d’anar a buscar el partit des del minut u, però amb cap i ordre. S’ha de guanyar amb futbol, la part emocional la tenim

CORNELLÀ-EL PRAT

L’Espanyol només ha perdut un partit en tot el curs: va ser a l’octubre contra el Leganés (0-1)