Espanyol

Puado retorna l’Espanyol a primera

Un any després de consumar-se el descens a Mestalla, l’Espanyol ha tornat a primera divisió. Ho ha fet gràcies a un doblet de Javi Puado en el tram final de la primera part, que ha permès capgirar l’1-0 de l’anada davant l’Oviedo (2-0). Tarda memorable a l’Stage Front Stadium.

Per aquest transcendental duel, Manolo González ha introduït tres canvis en l’onze inicial respecte a l’anada, amb l’entrada d’Omar el Hilali, que tornava després de complir sanció, Pere Milla i Nico Melamed, que s’ha acomiadat del club que l’ha vist créixer. A la banqueta, s’han quedat Óscar Gil, Brian Oliván i Álvaro Aguado.

No calia remuntar, calia guanyar. Amb aquesta conjura han sortit els jugadors blanc-i-blaus sobre el terreny de joc. Els de Manolo González han estat els dominadors en els primers instants del matx, intensos en la pressió i sent molt verticals. L’Oviedo, però, no donava cap mena de facilitat perquè poguessin crear ocasions clares de perill. Les constants pèrdues de temps del conjunt asturià no ajudava gens. La tensió i els nervis s’estaven apoderant en l’ambient, fins que ha arribat la primera arribada clara, que finalment ha acabat en res. Pere Milla ha estat massa lent per rematar una pilota dins l’àrea (10’). Després d’uns minuts de constants interrupcions, moltes protestes i molt poc joc, un escenari que no beneficiava gens al quadre català, Nico Melamed l’ha tingut amb un xut forçat amb l’esquerre des de la frontal que ha marxat desviat (32’). Quan semblava que el primer temps acabaria en taules al marcador, Puado ha fet embogir tot l’Stage Front Stadium amb un doblet. En el minut 44, el barceloní ha avançat l’equip periquito amb un gol a la sortida d’un córner. Sol dins l’àrea petita, ha rematat a plaer de cap per enviar l’esfèrica al fons de la xarxa. Un gol que empatava l’eliminatòria, i ho deixava tot obert. Tenia, però, una altra carta guardada. Tot s’ha posat encara més de cara, quan tres minuts després, en la darrera acció de la primera part, Puado ha aprofitat una passada en profunditat de Pere Milla per xutar al pal curt i situar el 2-0 al marcador. Un resultat que enviava l’Espanyol directe a primera.

En la segona part tocava patir. L’Oviedo ha sortit directe a buscar la porteria defensada per Joan Garcia. En el 48’, Borja Sánchez ha avisat amb una volea alta. Colombatto ha estat el següent a provar-ho, amb un xut que ha acabat a córner. L’Espanyol, però, ni molt menys s’ha fet petit. La seva resposta ha estat una molt bona jugada individual de Braithwaite, que no ha estat encertat en la definició (57’). Amb el pas dels minuts, el desgast físic dels blanc-i-blaus ha emergit, i l’Oviedo, que estava obligat a marcar per tornar a igualar l’eliminatòria, ho ha aprofitat per mossegar. L’Espanyol ha resistit amb tot, i s’ha guanyat un lloc a primera divisió. La temporada que ve competiran amb els millors.