Espanyol

L’Espanyol torna a la feina

Pretemporada. El conjunt blanc-i-blau inicia el curs 2024/2025 amb quatre amistosos programats i l’objectiu innegociable de la permanència

L’Espanyol engega la pretemporada amb les tradicionals revisions mèdiques a la Clínica Corachan i les proves físiques que es completaran entre avui i demà, abans del primer entrenament, que tindrà lloc el dimecres 17 a les 9.30 h a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. En aquesta primera sessió hi haurà l’absència justificada de Joan Garcia, que forma part de la llista definitiva de jugadors que disputaran els Jocs de París amb la selecció olímpica.

Tot i que no es renuncia del tot a assolir fites més altes, fonts del club són prudents i tenen clar que l’objectiu prioritari i innegociable del curs 2024/2025 ha de ser la permanència. En aquest sentit, es va pronunciar fa uns dies Fran Garagarza, el director esportiu, en una entrevista concedida a Sport: “La realitat és que no tindrem la plantilla que hem tingut altres anys. Hem patit dos descensos i tenim limitacions econòmiques”, va recordar. La temporada passada, l’equip va patir de valent per segellar el retorn a la màxima categoria amb una valuosa remuntada a casa contra l’Oviedo en la final del play-off. Tot just 22 dies després, els de Manolo González tornen a la feina i ho fan amb quatre amistosos programats.

L’expedició blanc-i-blava farà una estada de preparació a Navata (Alt Empordà) entre el 24 i el 30 de juliol. El dia 27, a les 11 h, els barcelonins s’enfrontaran al Girona en un partit a porta tancada que es disputarà al camp d’entrenament de l’hotel Torremirona Golf & Spa. El segon compromís serà el dia 31 a les 19 h contra l’Osca i tindrà lloc a la mateixa Ciutat Esportiva Dani Jarque, que també serà l’escenari de l’amistós que es jugarà el 4 d’agost a les 19 h contra el Tolosa. Els catalans viatjaran fins a Alemanya per enfrontar-se el dia 10 a les 15.30 h, nou dies abans del debut de lliga a Valladolid (19 h), al Heidenheim, que afronta la segona temporada competint en la Bundesliga. El repte físic és ben exigent per als jugadors, tenint en compte que el curs anterior va acabar fa tres setmanes i el primer enfrontament de pretemporada és d’aquí a només 12 dies.

Més enllà de la feina a la gespa, l’Espanyol té al davant un estiu mogut als despatxos, amb futbolistes encara per arribar i d’altres que no tenen garantida la continuïtat. La intenció de l’entitat és que les dues cares noves, Álvaro Tejero i Carlos Romero, que van ser anunciades el dia 9, siguin presentades el dijous 18, després del segon entrenament. Amb el fitxatge de Tejero, els blanc-i-blaus s’asseguren els serveis d’un lateral dret de 27 anys amb un bagatge de 21 partits a primera divisió i que arriba lliure després d’acabar contracte amb l’Eibar. Signa fins al 30 de juny del 2025, amb l’opció d’ampliar la vinculació un any més. Per la seva banda, Romero, lateral esquerre de 22 anys que la temporada passada va disputar set partits de lliga amb el Vila-real, s’incorpora a préstec des del conjunt groguet.

L’Espanyol també ha informat que avui s’obre el període de renovacions i noves altes. A més, La Liga va anunciar la setmana passada els horaris de les jornades 2, 3 i 4. El primer partit a l’RCDE Stadium després de tornar a la màxima categoria es disputarà el dissabte 24 d’agost a les 21.30 h contra la Real Sociedad. Només quatre dies més tard, l’equip visitarà dimecres l’Atlético de Madrid a les 21.30 h en la primera jornada entre setmana del curs. En el segon partit com a locals, els de Manolo González rebran el Rayo Vallecano el dissabte 31 a les 19 h.

EL FULL DE RUTA

Entre avui i demà es completaran les revisions mèdiques i les proves físiques
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)