Espanyol

Braithwaite diu adeu

Espanyol. El danès comunica la seva marxa després de passar la revisió mèdica en el dia límit per fer efectiva la clàusula d’alliberament, que finalment no suposa cap ingrés econòmic

El 23 de juny l’alegria desfermada definia l’Espanyol. Després d’una temporada complicada a Segona Divisió, amb tres entrenadors, l’equip aconseguia el retorn a Primera passant pel play-off. Tres setmanes després, bona part de la il·lusió i motivació s’ha convertit en dubtes i preocupació. El complicat context econòmic, les sortides d’alguns jugadors importants malgrat l’ascens i algunes declaracions crítiques de futbolistes feien preveure que el retorn a la màxima categoria no seria senzill. I aquest dilluns va arribar una altra gerra d’aigua freda: Braithwaite marxa. El danès ja no és jugador de l’Espanyol.

El màxim golejador de l’equip i de la categoria la temporada passada a Segona va fer efectiva aquest dilluns la clàusula d’alliberament per quedar lliure. El 15 de juliol era la data límit per efectuar-la i el futbolista ho va fer a mig matí. La decisió va sorprendre a tothom, sobretot per com la va comunicar. El futbolista va presentar-se a Sant Adrià en la primera jornada de la pretemporada com un membre més de l’equip, va passar la revisió mèdica i el club va publicar una imatge seva somrient i amb el polze amunt. Instants més tard va deixar de ser jugador perico.

És un altre cop dur a les aspiracions de l’Espanyol que aguditza la sensació de preocupació i desconcert amb el rumb de l’entitat. L’estiu passat ja va ser un dels serials del mercat la continuïtat del danès, que va estar molt a prop de sortir en diverses ocasions. Va acabar quedant-se, però sembla que la relació amb la direcció del club no va millorar. Uns instants després de pujar a primera en el duel davant l’Oviedo, l’ex del Barça ja va deixar clar que caldria veure si voldrien que continués perquè l’oferta de l’any anterior havia sigut “una falta de respecte” que demostrava poca confiança en ell.

Braithwaite marxa gratis de l’Espanyol, ja que els 600.000 euros que determinava la clàusula d’alliberament tan sols s’havien d’abonar en cas de no pujar a Primera. L’ascens fa que el futbolista quedi lliure sense cap cost. Tot i això, la sortida del danès suposa una bombona d’oxigen pel club i la direcció esportiva, perquè s’alliberen 3,5 milions d’euros de massa salarial que poden donar un important marge de moviments en un moment de limitacions.

SENSE GOL

Marxa el pitxitxi de segona: 22 gols en 43 partits. L’any anterior, 10 gols a Primera

Plantilla i cos tècnic tornen a la feina

Aquest dilluns la resta de futbolistes i el cos tècnic van tornar a la feina. Els jugadors van passar les rutinàries revisions mèdiques de cada inici de temporada per començar a preparar el retorn a la màxima categoria. L’equip ha tingut menys d’un mes de vacances, ja que els partits de promoció d’ascens van fer allargar la campanya anterior. Però tres setmanes han hagut de ser suficients per carregar les piles. El primer amistós de pretemporada dels barcelonins serà, de moment, el 27 de juliol davant el Girona. El segon davant l’Osca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)