Espanyol

Espanyol

Martin Braithwaite

Una relació tòxica

El davanter danès va arribar del Barça, es va convertir en referent periquito i marxa per la porta del darrere cap a l’Olympiacos després de dos anys amb alts i baixos

Futbolísticament, l’Espanyol perd el seu referent ofensiu, pitxitxi la darrera temporada a segona

Martin Braithwaite jugarà la temporada vinent al futbol grec, a l’Olympiacos que entrena el basc Mendilibar i és campió de la Conference League. Així acaba el serial del danès i la seva etapa a l’Espanyol.

El futbolista va decidir fer efectiva la clàusula d’alliberament dilluns passat per deixar el conjunt blanc-i-blau. Va ser el punt final a dos anys a l’Espanyol, un període amb molts alts i baixos. El comiat va ser una gran definició del que ha estat la intensa relació entre jugador i club. Era la data límit perquè el danès comuniqués a l’entitat que volia quedar lliure, i coincidia amb el primer dia de pretemporada de l’equip. Braithwaite es va presentar a passar les revisions mèdiques pertinents com un membre més de la plantilla, donant a entendre que continuaria. De fet, l’Espanyol va publicar a les xarxes socials una imatge seva amb el polze amunt per arrencar el dia. Poques hores després, el mateix matí, el danès va executar la clàusula i el club va comunicar que ja no era futbolista periquito. Unes maneres molt difícils d’entendre que manifesten que la relació entre jugador i dirigents era, com a mínim, tensa.

La seva arribada ja va ser poc usual. Braithwaite es va desvincular del Barça el darrer dia del mercat d’estiu del 2022 i l’endemà va fitxar per l’Espanyol com a agent lliure. Va ser un moviment que va sorprendre molta gent i que va generar alguns interrogants. Però el danès va esvair qualsevol mena de dubte oferint un gran rendiment en la seva primera campanya, tot i el descens de l’equip. Va jugar 31 partits i va marcar deu gols, el segon màxim anotador darrere de Joselu.

El rendiment va fer que, tot i el tràgic final, el danès tingués possibilitats per marxar a altres clubs durant el mercat d’estiu passat. L’aposta de l’Espanyol per la continuïtat va generar moments de molta tensió, amb el futbolista arribant a abandonar l’estada de pretemporada que estava fent l’equip a Marbella i declarant-se en rebel·lia fins a quedar lliure. Es va guanyar força animadversió de l’afició, a qui no va agradar aquesta actitud. Però tot plegat es va acabar reconduint i Braithwaite es va quedar. En qüestió de mesos tot ha canviat radicalment. El rendiment en l’última campanya a segona l’ha erigit en un dels millors jugadors de la categoria, pitxitxi amb 22 dianes i referent absolut per a la parròquia blanc-i-blava, clau per explicar l’ascens. L’Espanyol li haurà de buscar un substitut a l’altura per assegurar-se el gol. Garagarza no ho tindrà fàcil en un context econòmic molt delicat.

Rendiment immaculat Marxa amb 33 anys, però amb un rendiment inqüestionable sobre la gespa.
32 gols
Pitxitxi a segona.
32 dianes ha marcat Braithwaite en les dues temporades que ha jugat a Cornellà. 22 a segona divisió la darrera temporada, màxim golejador de la categoria.
78 partits
Constància i regularitat.
78 partits en dos anys, 72 com a titular. Ho ha jugat tot, sense pràcticament lesions.
0€
Sense compensació.
El danès marxa gratis de l’Espanyol, ja que els 600.000 euros que determinava la clàusula tan sols s’havien d’abonar en cas de no pujar a primera.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)