Espanyol

Amb molta feina pendent

Tot i mostrar bones sensacions en el debut en pretemporada davant el Girona, la plantilla de l’Espanyol continua esperant incorporacions que elevin el sostre d’un equip molt minvat per baixes de jugadors clau i amb tan sols dos fitxatges

El debut de l’Espanyol aquest cap de setmana davant el Girona en el primer amistós de pretemporada va deixar diverses conclusions. Hi ha una clara intenció de mantenir una línia continuista en la idea futbolística que va acabar donant l’ascens en el tram final de temporada. Tot i això, va quedar palesa la necessitat de fer encara molta feina. Li tocarà fer-la a Manolo González, però també és evident que primer necessita les eines que li puguin permetre competir amb garanties a Primera Divisió. Ara mateix, n’hi manquen força.

La convocatòria del tècnic per l’stage a Navata d’aquests darrers dies explica la situació que viu l’entitat. Quatre jugadors dels onze titulars davant el Girona van ser futbolistes que, en principi, haurien de competir amb el filial. També cinc dels catorze suplents. El context econòmic és molt delicat i Fran Garagarza treballa en un mercat amb moltes dificultats. Manolo González va afirmar després del partit que el director esportiu “segueix treballant en diverses opcions. Algunes no han estat completades per qüestions econòmiques”. El tècnic coneix la complexitat de les circumstàncies, però va deixar clar que tot i que “venim amb una bona dinàmica des de l’any passat, necessitem que la plantilla sigui extensa i que puguem tenir solucions als partits”.

S’acaba el mes de juliol i la plantilla està lluny de ser millor que la de la temporada passada. Només s’han pogut incorporar dos futbolistes, ambdós laterals. Tejero pel carril dret i Romero a l’esquerre. Això implica que tan sols s’han pogut millorar dues posicions. En canvi, l’equip ha perdut peces fonamentals. La més important, sens dubte, la del referent ofensiu. Braithwaite deixa l’equip sense el seu màxim golejador i, de moment, sense recanvi. També ha marxat el talent a tres quarts de Nico Melamed i un jugador estructural els darrers mesos com Keidi Bare, zones on tampoc ha arribat ningú.

Aquest panorama preocupa a l’entorn perico. Fa dos anys l’equip va baixar de categoria amb una plantilla, a priori, força superior a l’actual. De fet, l’apartat defensiu és força similar, tan sols canvien els dos laterals que han arribat fins ara. En la resta de demarcacions hi ha menys recursos i cap dels tres millors jugadors d’aquella campanya: Darder, Joselu i Braithwaite.

Tot i això, el futbol està lluny d’explicar-se a partir de la lògica. Manolo González té molt clar que toca treballar, amb el que hi hagi, ara i quan acabi el mercat. Està molt satisfet amb la bona adaptació dels jugadors joves. “Són un valor del club i hem de pensar-hi per si han de completar la plantilla. Poden ser jugadors del primer equip aquesta i la pròxima temporada”, va afirmar el tècnic, deixant clar que és una opció que els del filial puguin ser alguns dels reforços de la plantilla.

La majoria, com molts altres jugadors del primer equip, van mostrar un bon nivell en l’estrena davant el Girona que va acabar en un empat sense gols. L’entrenador va quedar satisfet del rendiment, destacant que “vull que facin les coses que s’han entrenat aquests dies. Per exemple, en temes de pressió i amb pilota, l’equip ha estat atrevit. En això hi incidirem tota la temporada”.

L’equip va continuar la preparació aquest diumenge a terres gironines amb una sessió de recuperació. Aquesta setmana serà de doble partit, ambdós a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Dimecres (19h) el rival serà l’Osca, mentre que diumenge (19h) serà el Tolosa francès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)