Espanyol

L’Espanyol perd contra el Heidenheim en l’últim test abans del debut a la lliga (2-1)

L’Espanyol ha perdut contra el Heidenheim (2-1), equip de la Bundesliga, en l’últim test de pretemporada abans del debut a la lliga contra el Valladolid, dilluns 19 d’agost a les 19h. El gol de Javi Puado en el 51’ no ha estat suficient per imposar-se al conjunt alemany, que ha remuntat amb un gol en pròpia porta de Sergi Gómez (64’) i una rematada de cap de Breunig (81’). La pretemporada dels blanc-i-blaus ha finalitzat amb un balanç de tres empats (Girona, Tolosa i Sabadell), una victòria contra l’Osca i la derrota d’aquesta tarda davant el Heidenheim.

Els primers minuts del matx han estat de tempteig. Cap dels dos conjunts aconseguia arribar amb perill a l’àrea rival. Possessions curtes, sense un clar dominador i un ritme molt baix. Els alemanys, amb molt més rodatge, han disposat de les primeres ocasions, sense encert final. Ara bé, la més clara ha estat per l’Espanyol. En el minut 10, una pressió asfixiant de Pere Milla ha provocat una errada del porter local, que ha regalat l’esfèrica a Javi Puado, però aquest a boca de canó ha xutat desviat. Amb el pas dels minuts, els blanc-i-blaus s’han anat trobant més còmodes sobre el terreny de joc, amb possessions més llargues a camp rival i recuperació post pèrdua, però calia créixer més en l’aspecte ofensiu. En defensa, molt solvents, tallant d’arrel les oportunitats dels alemanys. La nota negativa ha arribat en el 36’, quan Fernando Calero s’ha vist obligat a abandonar el terreny de joc per molèsties. En el seu lloc, ha entrat Sergi Gómez. S’ha arribat al descans amb l’empat a 0 en el marcador. Poca pólvora en atac per part de tots dos conjunts.

A la represa, sense cap canvi a l’onze, l’Espanyol no ha tardat a fer el primer. Quan només s’havien disputat 6 minuts de joc, Carlos Romero ha fet una excel·lent centrada al segon pal, on ha trobat a Javi Puado lliure de marca. Aquest cop, el barceloní no ha perdonat per situar el 0 a 1 al marcador. A partir d’aquest moment, els periquitos han intentat donar més ritme a la circulació de la pilota, buscant amb insistència el segon gol. En el 61’, han debutat dues de les noves incorporacions, el migcampista txec Alex Král, amb el dorsal 20, i el davanter argentí Alejo Véliz, amb el 9 a l’esquena. Dos futbolistes que han vist com ràpidament els locals igualaven el matx amb un gol en pròpia porta de Sergi Gómez, quan aquest intentava refusar una centrada de Wanner després que superés amb certa facilitat Carlos Romero. Massa càstig en el primer desajust defensiu dels blanc-i-blaus. Malgrat això, els periquitos, a diferència de la primera part, estaven sent molt més incisius en atac, i a prop han estat a punt de fer el segon en el 80’. Pressió d’Alejo Véliz, que regala l’esfèrica a Bauza i aquest falla quan ho tenia tot a favor. Qui no ha fallat és Breunig, que ha guanyat l’esquena a Brian Oliván per enviar l’esfèrica al fons de la xarxa (81’). Màxima efectivitat dels alemanys. Dues rematades a porteria, dos gols.