Espanyol

Victòria d’eufòria

Espanyol. Els blanc-i-blaus veuen finalment porteria i sumen el primer triomf amb un gol de Véliz en l’afegit

Espanyol 2 Rayo Vallecano 1

ESPANYOL:Joan Garcia, El Hilali, Calero (Sergi Gómez, 90+1’), Kumbulla, Oliván (Cardona, 46’), Jofre (Tejero, 65’), Kral, Gragera (Aguado, 46’), Romero, Puado (Cheddira, 71’), Véliz.RAYO VALLECANO:Cárdenas, Ratiu, Lejeune, Mumin, Pacha Espino (Chavarría, 35’), Valentín, Unai López (Ciss, 73’), De Frutos (Isi, 63’), Embarba, Álvaro García (Nteka, 73’), Camello (Balliu, 63’).GOLS:0-1 (4’) Álvaro García. 1-1 (8’) Romero. 2-1 (Véliz, 90+6’).ÀRBITRE:Cordero Vega.TG.:Als locals Kumbulla, Aguado i Véliz, i als visitants Álvaro García i Mumin.TV.:Cap.PÚBLIC:22.405 espectadors a l’RCDE Stadium.

Va costar, però la primera victòria de l’Espanyol en el seu retorn a primera divisió ja és aquí. Carlos Romero, que va ser assistit per Jofre (8’), va neutralitzar la diana inicial d’Álvaro García, que prèviament havia aprofitat una passada a l’espai d’Embarba (4’), en un inici de partit boig, i, quan els blanc-i-blaus semblaven condemnats a no passar de l’empat a casa contra el Rayo Vallecano, Alejo Véliz va desfermar l’eufòria en el temps afegit (90+6’) per sumar els primers tres punts de la temporada 2024/2025 i, de retruc, sortir de la zona de descens.

A partir de l’equador del primer temps, els madrilenys van tenir el domini territorial i van provar d’inquietar, sense gaire èxit, la porteria defensada per Joan Garcia amb dos xuts des de la llarga distància d’Unai López (28’) i Lejeune, de falta directa (43’). En el descans, Manolo González va sacsejar l’equip amb un doble canvi ofensiu que va endarrerir la posició de Romero, un dels més participatius. Un cop superada l’hora de joc, Lejeune va tornar a aparèixer per enviar la pilota al travesser amb un potent xut des de dins l’àrea (62’).

Ara bé, els barcelonins també van tenir les seves opcions, i el públic de l’RCDE Stadium es va quedar ben a prop de cantar gol després que Cardona pentinés al primer pal un servei de cantonada, però la rematada de Kral va sortir massa creuada i ningú la va poder endreçar al fons de la porteria (73’). En el tram final, les rematades de Lejeune (86’) i Randy Nteka (90+1’) van posar la por al cos als aficionats locals, però el conjunt català, que no va perdre la cara al partit en cap moment i no va renunciar a fer mal al rival amb transicions ofensives, va fer gala de la seva habitual solidesa defensiva per aguantar el marcador. A les acaballes, després que Cardona perdonés una ocasió claríssima que Cárdenas va aturar de forma meritòria, Alejo Véliz va aprofitar una passada dins de l’àrea de Cheddira, acabat d’incorporar en qualitat de cedit pel Nàpols, per definir d’allò més bé i fer embogir la parròquia blanc-i-blava amb el gol que va certificar el primer triomf del curs (2-1, 90+6)’. L’empat a zero de dimecres al camp de l’Atlético de Madrid ja havia deixat clars símptomes de millora, i l’equip va corroborar ahir la revifada veient porteria per primer cop aquesta temporada. L’entrenador gallec va admetre en la roda de premsa posterior que la victòria suposa tota una injecció de confiança per als jugadors abans de l’aturada internacional pels compromisos de seleccions.

ELS VESTIDORS

El factor psicològic serà important aquest curs. El triomf ens dona molta confiança
Manolo González
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Estic content per la victòria. La dedico als aficionats, que se la mereixen pel suport que rebem
Alejo Véliz
DAVANTER DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)