Espanyol

Tot a la permanència

Espanyol. Garagarza assenyala que s’ha prioritzat el rendiment immediat en un mercat ple de limitacions

Carlos Romero i Alejo Véliz van marcar els dos primers gols de la temporada de l’Espanyol per remuntar i guanyar el Rayo Vallecano. El primer triomf en el retorn a primera porta la signatura de dues noves incorporacions. Tot i això, el mercat de fitxatges d’aquest estiu no ha estat el somiat pels periquitos. Ni tan sols per la seva direcció esportiva. “Hem hagut d’adaptar-nos a les dificultats i fer-ne una virtut, no ens valia lamentar-nos i mirar a la resta”, així de clar es va mostrar ahir Fran Garagarza, director esportiu de l’Espanyol, fent referència a les limitacions econòmiques amb què ha hagut de treballar pel fair-play financer. “M’ha tocat estudiar molt les normes, hem estat parlant cada dos dies amb LaLiga per plantejar opcions”, va afegir.

El tipus de mercat que ha fet l’Espanyol és evident, una aposta rotunda per jugadors cedits. “Podríem haver pagat traspàs per algun jugador, però en comptes de vuit, potser tindríem quatre incorporacions”, va explicar el CEO, Mao Ye. En aquesta línia, Garagarza va indicar que té una evident part negativa, aquesta fórmula, ja que el club no suma actius. Ara bé, detalla que s’han centrat en el rendiment immediat: “És un any en què és molt important que l’equip es mantingui, i havíem de trobar jugadors que ens donessin un plus i competitivitat.”

Tant la direcció esportiva com el propietari continuen donant la màxima prioritat a mantenir-se com sigui aquesta campanya. “Si som capaços de fer-ho, crec que començarem a tenir una millor salut econòmica”, va assenyalar Garagarza, acceptant que un mercat sense gaire inversió a primera té un risc evident i que “serà un any dur i complicat”.

Sobre aquests mesos de mercat, el director esportiu va dubtar ben poc: “Les notes es posaran a final de temporada, com sempre, però crec que hem dominat el mercat. Hem arribat a temps, a allò que volíem, sabent què volíem i sent agressius. Ens hem avançat, hi ha hagut competència i hem pogut portar jugadors d’equips importants. Amb el temps veurem si és una inversió ben feta; entenem que, ara com ara, sí que ho és.”

“Sabent les limitacions que teníem, els jugadors que han vingut eren primeres opcions”, va indicar. A més, malgrat reconèixer que incorporar set jugadors cedits no és el millor mapa pel que fa a estratègia de club, Garagarza va recordar que en alguns casos hi ha opcions de compra, tot i que no va voler detallar en quins.

Mao Ye va voler deixar clar que aquest mercat està lluny de significar que el propietari de l’Espanyol hagi deixat de posar diners: “La inversió és constant. No ha deixat d’invertir. Si no fos per les inversions no s’haurien fet els vuit fitxatges. Puc assegurar que el propietari està fent el màxim possible, i així continuarà sent.”

Sobre la plantilla, el director esportiu considera que no falta res. “Tenim les posicions doblades, estem coberts a tot arreu i en diferents sistemes”, va detallar. Tenint en compte l’inici de lliga, Garagarza va mostrar-se optimista, però sempre tocant de peus a terra: “El bloc, ens ha de donar; les individualitats no ens donaran. Veig els jugadors compromesos, amb energia i amb gana, és fonamental. Hem d’anar cap a aquest Espanyol que transmeti a la gent. La salvació passa pel nostre estadi.”

LES VALORACIONS

Les notes es posaran a final de temporada, però crec que hem dominat el mercat
Fran Garagarza
DIRECTOR ESPORTIU DE L’ESPANYOL
La inversió del president en el club és constant. No hi ha deixat d’invertir en cap moment
Mao Ye
CEO de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)