Espanyol

Duel de màxima exigència

Espanyol. Els blanc-i-blaus, després de dues victòries consecutives, visiten el Santiago Bernabéu amb la intenció d’esgarrapar-hi algun punt

Enrere han quedat els fantasmes i les pors de les primeres dues jornades en el retorn a primera divisió. Les derrotes contra el Valladolid i la Real Sociedad ja són història. L’Espanyol ha girat full i s’ha situat en la part alta de la classificació, envoltat dels millors equips. Tot plegat, gràcies al pas endavant que va fer el conjunt dirigit per Manolo González a partir del duel disputat al Metropolitano, on van esgarrapar un empat molt valuós. Després, arribarien les victòries contra el Rayo Vallecano i l’Alavés. Set punts en cinc jornades de lliga que valen or i generen il·lusió a tota la parròquia blanc-i-blava. “És positiu que la nostra afició estigui il·lusionada”, va remarcar en la roda de premsa prèvia l’entrenador gallec, que va recordar que fa unes setmanes l’equip va aconseguir un gran punt al feu de l’Atlético. “Anem a Madrid a guanyar, amb la mateixa mentalitat amb què afrontem cada partit”, va assegurar.

L’Espanyol ha agafat velocitat de creuer. Important abans d’afrontar tot un seguit de partits exigents. El primer, aquesta nit, a les 21 h, al Santiago Bernabéu. No serà gens fàcil tornar a Barcelona amb algun punt a la butxaca, però tampoc és impossible. Els periquitos volen tornar a fer saltar la sorpresa a Madrid contra un equip que ni de bon tros ha encetat el curs com s’esperava. En l’inici de lliga, han deixat escapar quatre punts, amb empats a domicili contra el Mallorca i Las Palmas. Avui, serà l’Espanyol el que posarà a prova els blancs a casa seva, on s’han mostrat intractables.

Una millora notable

L’Espanyol ha començat el curs clarament de menys a més, fins al punt de veure’s capaç de plantar cara a qualsevol rival i no veure’s inferior a ningú. La millora en les prestacions de tots els jugadors, a més d’haver posat fi a la sequera golejadora, un aspecte que preocupava, dona arguments per somiar en gran i superar un equip ple d’estrelles, però que no acaba de carburar. Els blanc-i-blaus hi arriben amb la moral alta. La segona victòria consecutiva que es va aconseguir contra l’Alavés, amb un hat-trick de Javi Puado, n’és la responsable.

Aquesta millora clara en el joc dels periquitos també és gràcies als fitxatges. Han arribat vuit incorporacions, a cost zero, però el rendiment ha estat immediat. No ha calgut, gairebé, adaptació. L’únic que no s’ha estrenat és Ünüvar, que continua esperant la seva oportunitat. D’altres com Král, Romero, Tejero i Véliz són homes fixos en l’onze de Manolo González.

Un gran repte

El repte d’aquesta nit és aconseguir una victòria, abans d’enfrontar-se amb altres pesos pesants com el Vila-real i el Betis. Per això, caldrà donar continuïtat a les bones sensacions. L’Espanyol ha tingut tota una setmana per preparar el matx, mentre que els d’Ancelotti hauran de canviar de xip, després d’haver-se enfrontat amb l’Stuttgart dimarts en la primera jornada de la renovada Champions. El partit va acabar amb victòria dels madridistes per 3-1, un resultat que no reflecteix com van patir els blancs per signar el triomf. Van tenir la sort a favor, també pel talent que tenen al davant, però qui diu que avui no poden relliscar? L’Espanyol ha d’estar preparat per a tots els escenaris que es puguin obrir durant els 90 minuts i no desaprofitar cap ocasió. Estar encertat de cara a porteria serà clau per a l’esdevenidor del duel. El Madrid hi arriba amb baixes, algunes d’importants com ara la de Brahim. Es pot somiar un triomf.

3 Partits guanyats 2

2 Partits empatats 1

0 Partits perduts 2

9 Gols a favor 5

2 Gols en contra 5

DIFÍCIL PUNTUAR

El Madrid s’ha mostrat intractable a casa, on no ha perdut cap partit

LA PRÈVIA

Caldrà fer un partit perfecte, però anem a Madrid a guanyar, amb la mentalitat que vam tenir fa unes setmanes al Metropolitano

ESPERANÇA

Serà important tenir criteri amb la pilota, no cometre pèrdues fàcils i evitar transicions
Manolo González
entrenador de l’espanyol
L’Espanyol va aconseguir un punt molt valuós al Metropolitano
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)