Espanyol

El Vila-real, liderat per Ayoze, assalta l’RCDE Stadium (1-2)

Tot i avançar-se amb un gol d’estratègia de Jofre Carreras, un doblet de l’atacant canari capgira el marcador al feu blanc-i-blau i l’Espanyol pateix la segona desfeta consecutiva

Tot i avançar-se en una acció d’estratègia amb un gol de Jofre Carerras abans del descans (45+1’), l’Espanyol perd a casa contra el Vila-real, liderat per Ayoze, autor d’un doblet (45+6’ i 63’), i pateix la segona derrota consecutiva en la lliga (1-2). Els blanc-i-blaus no han pogut prolongar la bona dinàmica a l’RCDE Stadium, on encadenaven dos triomfs, contra el Rayo Vallecano (2-1) i l’Alavés (3-2). Per la seva banda, el conjunt groguet, que està signant un gran inici de curs, suma 10 punts de 12 a domicili i és el segon millor visitant de primera divisió.

Els locals han desplegat una pressió alta que ha servit per robar la pilota a camp contrari en més d’una ocasió, però sense aprofitar-ho per fer mal al rival, mentre que els visitants han generat més futbol durant la primera part. La primera ocasió l’ha creat Ilias Akhomach, que ha posat una centrada des de la banda dreta i Cabrera ha estat a punt d’introduir-se-la a la seva pròpia porteria amb el cap, però Joan Garcia ho ha evitat amb una estirada providencial, tot i que la pilota ha arribat a tocar el travesser (6’). Minuts més tard, l’extrem marroquí ha provat un xut centrat (21’), a més de desfer-se de Brian Oliván amb una acció individual i servir una bona passada per a Ayoze, però el porter bagenc s’ha anticipat a la rematada de l’atacant canari, molt participatiu (26’).

La primera aproximació de cert perill que han generat els barcelonins ha arribat a partir d’una pilota llarga d’Omar El Hilali a l’esquena de la defensa, però Jofre Carreras no ha pogut rematar i Logan Costa ha enviat l’esfèrica a córner (27’). Poc després, Ilias ha tornat a protagonitzar una jugada semblant a l’anterior. En aquesta ocasió, Barry ha rematat amb un xut desviat des de la frontal de l’àrea petita (38’).

Ja en el temps afegit, Ayoze s’ha vist obligat a aturar Jofre Carreras en una transició perillosa dels catalans, fet que li ha costat la groga. En la falta posterior, els de Manolo González s’han avançat en una acció d’estratègia. Brian Oliván ha fet una passada horitzontal per a l’extrem gironí, que ha obert la llauna amb un xut des de la frontal de l’àrea, l’únic que els pericos han registrat durant la primera part, ajudat també per un rebot sobre la cama de Cosmesaña que ha deixat Conde sense temps de reacció (1-0, 45+1). Quan semblava que l’Espanyol arribaria guanyant al descans, els de la Plana Baixa han replicat amb una nova diana a pilota aturada. Baena ha executat una precisa falta lateral i Ayoze s’ha alçat més que ningú per rematar de cap i igualar el marcador (1-1, 45+6’).

La primera ocasió de la segona meitat, que ha tingut un inici frenètic, ha estat novament d’Ilias, amb un potent xut llunyà que ha tocat la xarxa exterior de darrere el travesser (51’). Tot seguit, Tejero ha servit una bona pilota per a Puado al cor de l’àrea, però la rematada del davanter català l’ha desviada Bailly a córner (54’). Abans de l’hora de joc, en un intent de xut creuat, a Sergi Cardona li ha sortit una passada perillosíssima dins l’àrea, però el xut de Barry no ha agafat porteria (58’). I després d’un tram d’insistència, Ayoze, que es troba en un gran estat de forma, després de rebre una altra assistència de Baena, ha acabat capgirant el resultat amb un xut ben col·locat des de la frontal de l’àrea, lluny de l’abast de Joan Garcia (1-2, 63’).

A partir dels canvis de tots dos equips, el ritme del partit ha baixat considerablement durant els darrers 25 minuts en detriment dels interessos de l’equip blanc-i-blau, que tot i fer mèrits per empatar, li ha costat generar ocasions clares en el tram final malgrat l’adversitat del marcador. Només Puado, amb una rematada de cap blocada per Conde (83’), ha amenaçat mínimament la porteria rival. De fet, Joan Garcia encara ha hagut d’intervenir una vegada més per negar-li l’1-3 a Barry en l’un contra un que ha suposat l’última acció destacada del partit (95’).