Espanyol

L’Espanyol es refà i torna al camí de la victòria contra el Mallorca (2-1)

Una gran actuació de Jofre Carreras, que assisteix Kumbulla en el primer gol i converteix el segon, permet als blanc-i-blaus tallar la mala ratxa de tres derrotes consecutives

L’Espanyol s’imposa al Mallorca (2-1), que havia guanyat tres de les seves quatre sortides aquesta temporada, gràcies als gols de Kumbulla, a pilota aturada, i de Jofre Carreras, l’home del partit, abans que Raíllo posés emoció a l’enfrontament a la segona meitat, en un triomf que permet als blanc-i-blaus tallar la ratxa de tres derrotes consecutives, tornar a guanyar a casa, enfilar-se fins als 10 punts i agafar aire respecte del descens, que ara queda momentàniament a quatre punts de distància.

En una primera part en què els catalans han dut la iniciativa del joc davant un rival molt planer que no ha generat gens ni mica, després d’una centrada perillosa d’Irvin Cardona des de la banda esquerra que s’ha passejat per l’àrea sense trobar rematador (4’), els locals, que han robat diverses pilotes a camp contrari gràcies a una pressió ajustada que tampoc ha fet excessivament mal als visitants, han obert la llauna abans dels 20 minuts en una acció a pilota aturada servida inicialment per Romero, que ha fet una obertura cap a la banda dreta per a Jofre Carreras, des d’on l’extrem ha superat Mojica traçant una incursió cap a dins i ha penjat amb la seva cama esquerra una centrada al segon pal que Kumbulla ha rematat de cap per estrenar-se com a golejador (1-0, 18). Tot seguit, Cardona ha intentat aprofitar un mal refús del porter Greif que li ha caigut als peus, però la seva rematada al primer toc amb l’interior de la bota des de la frontal ha sortit desviat (22’). Després de rebre una passada de Pol Lozano en un servei de cantonada, Jofre també ho ha provat amb un xut des del vèrtex de l’àrea que s’ha perdut per línia de fons (34’). Els barcelonins han arribat al descans guanyant merescudament (1-0).

Els de Manolo González han ampliat l’avantatge només començar la segona meitat. Pol Lozano ha filtrat una passada a l’espai per a Romero, que ha combinat amb Cardona, i el francès ha assistit Jofre en una jugada col·lectiva que ha acabat amb un xut ras i creuat de l’atacant gironí des de la mitja lluna que ha agafat Greif a contrapeu i sense temps de reaccionar (2-0, 47’). Pocs minuts després, Darder, xiulat per la major part del públic de l’RCDE Stadium cada vegada que ha tocat la pilota, ha rematat de cap, però Joan Garcia ha aturat sense complicacions (53’), i posteriorment, Cardona, habilitat per una passada de Jofre, ha pogut fer el 3-0 amb un xut amb la cama esquerra que Greif ha desviat a córner (55’). La més clara dels balears ha arribat un cop superada l’hora de joc, tot just després que Jagoba Arrasate fes quatre canvis d’una tacada, en un servei de banda que ha acabat amb una rematada de cap d’Abdón Prats a la frontal de l’àrea petita que Joan Garcia ha blocat providencialment (61’). Finalment, la insistència del Mallorca, que ha fet un pas endavant, ha tingut premi i ha acabat retallant distàncies en un córner que Véliz ha prolongat al primer pal en l’intent de rebutjar, Larin ha rematat al segon i l’esfèrica ha tocat en Raíllo abans d’entrar (2-1, 68’).

Ja en el tram final, els balears han posat la por al cos a la parròquia blanc-i-blava. Primer, amb un xut escorat de Chiquinho que Joan Garcia ha enviat a córner protegint el primer pal, i després, amb un cop de cap de Raíllo en el posterior servei de cantonada que ha estat bloquejat per Milla (90+2’). Finalment, després de molt patiment i d’onze minuts d’afegit, l’Espanyol, amb un gran treball defensiu i molta solidaritat, ha resistit davant el Mallorca, que s’ha bolcat en atac, i els tres punts s’han quedat a Cornellà (2-1).