Espanyol

Millora per a Thievy

El francès ha vist com el seu sou s'ha doblat per haver jugat a primera un mínim de 45 minuts en cinc partits

És el vuitè futbolista de la plantilla amb més minuts aquest curs

Thievy Bifouma diumenge va marxar capcot als vestidors després de la derrota contra el Real Madrid (0-4). A diferència dels seus companys, però, el davanter francès tenia motius per somriure. I és que contra els blancs, el futbolista del filial blanc-i-blau va fer realitat la millora salarial que es preveia en el seu contracte. El futbolista, amb un contracte que no sobrepassa els 40.000 euros anuals que té com a sostre en l'actualitat la taula salarial de l'Espanyol B, obtenia un augment de 50.000 euros per haver arribat a jugar cinc partits a primera divisió. De fet, Thievy ja ha disputat vuit partits a les ordres de Mauricio Pochettino, però en cap dels seus tres primers duels no va assolir els 45 minuts, un requisit indispensable que té estipulat contractualment per comptabilitzar la seva actuació com a partit jugat.

Thievy, va ser fitxat per l'Espanyol el 18 de juny del 2010, després de participar en el Draft blanc-i-blau. El futbolista, que fins llavors havia actuat en l'Estrasburg, va incorporar-se a la plantilla del juvenil A de l'entitat, però ja la temporada passada va aconseguir que Mauricio Pochettino el cités regularment en els entrenaments del primer equip i fins i tot va decidir fer-lo debutar a final de temporada. La seva aparició a primera divisió va ser el 13 de març del 2011 a Cornellà-el Prat, en el duel contra el Deportivo. El seu debut va ser circumstancial, ja que va jugar els darrers quatre minuts rellevant Joan Verdú. Aquests minuts i els 19 que va jugar la jornada següent a La Rosaleda de Màlaga serien els dos moments de glòria de Thievy el curs passat.

Ara, però, i gràcies a la seva impactant actuació en la copa Catalunya contra el Barça, en què va ser l'autor dels tres gols blanc-i-blaus, el davanter francès s'ha fet un lloc en l'onze inicial. Almenys Pochettino li ha donat la titularitat en els quatre últims partits.

Només ha jugat dos partits en el filial

M.R

Thievy ha jugat un total de 409 minuts a primera divisió. Semblen anecdòtics, però no ho són, si tenim en compte que el francès tan sols ha jugat 120 minuts a tercera divisió amb l'Espanyol B en un any. El davanter només ha jugat dos partits amb el filial blanc-i-blau. Un va ser la temporada passada en la jornada 35, en la visita al Vilanova (1-2), en què va jugar l'última mitja hora. L'altre, en la segona jornada de l'actual campionat, en què va jugar el partit sencer i va ser l'autor del gol espanyolista contra el Cornellà (1-1). I és que a diferència de Rui Fonte i Raúl Rodríguez, que aquest estiu van passar a tenir fitxa i dorsal de primer equip, el francès té dorsal del filial i actua amb el número 39 a la samarreta. Thievy, però, és el vuitè futbolista a qui Pochettino ha donat més minuts aquest curs, només darrere de Cristian Álvarez, Dídac Vilà, Héctor Moreno, Verdú, Sergio García, Baena i Javi López.