Espanyol

Admeten l'error en el penal xiulat a Màlaga

El comitè de competició retira la targeta groga a Romaric en l'acció del penal a Màlaga perquè “es veu clarament que la pilota colpeja la cara del jugador”

El comitè arbitral hauria d'actuar i enviar el basc a la nevera uns dies

El comitè de competició de la Federació Espanyola de Futbol va deixar ahir en evidència la decisió del col·legiat basc Delgado Ferreira, que va xiular un penal a Romaric per tocar la pilota amb el braç quan aquesta li va anar a la cara. La decisió del comitè disciplinari argumenta en els seus fonaments jurídics que de les imatges aportades per l'Espanyol “no és desprèn amb nitidesa si la pilota arriba a colpejar el braç del jugador”. Tanmateix assegura que s'aprecia clarament “com la pilota colpeja la cara del jugador amonestat”. En conseqüència, el comitè li ha retirat l'amonestació que va veure. “S'ha d'entendre que de cap manera utilitza el braç de manera voluntària per controlar la pilota. Si hagués estat així, hauria evitat el mal causat”, finalitza la resolució.

La decisió del comitè no va més enllà d'atendre les al·legacions presentades dilluns pel club espanyolista per la targeta groga, tot i que indirectament reconeix que el penal no s'hauria d'haver xiulat primer perquè no toca la pilota amb el braç i segon perquè el penal arriba com a conseqüència d'aquesta acció. L'òrgan disciplinari hi ha dit la seva i atesa aquesta decisió, el comitè tècnic que presideix Sánchez Arminio hauria d'actuar en conseqüència.

La decisió d'ahir del comitè de competició justifica plenament les queixes del club per una acció que va condicionar el resultat del partit al camp del Màlaga. El perdó a Romaric ha estat acollit amb satisfacció per l'Espanyol, que ha vist com el comitè ha atès les seves últimes al·legacions. La primera va ser retirar una targeta groga a Javi Márquez en el partit contra el Racing a El Sardinero, que li va permetre jugar contra el Betis, i la segona l'acció de La Rosaleda.

I el punt què?

El greuge ocasionat no s'esvaeix amb la resolució del comitè. Des del club es pregunten què passa amb el punt que podria haver sumat si no s'hagués xiulat el penal. “En primer lloc vull felicitar el comitè perquè ha demostrat la seva independència i ha fet justícia. Però ningú ens tornarà el punt perdut. Nosaltres seguirem respectant les decisions dels comitès i fent ús dels nostres drets.” Així valorava ahir la decisió el vicepresident esportiu, Germán de la Cruz, un dels responsables del club més crítics amb Delgado Ferreiro i el seu jutge de línia. “Què pensaran ara?” es pregunta.

Seguirem respectant les decisions del comitè, però el punt ja no ens el torna ningú
.
Germán de la Cruz
VICEPRESIDENT ESPORTIU
Ha quedat demostrat que xiular penal en aquella acció va ser un greu error dels col·legiats
En primer lloc vull felicitar el comitè de competició perquè ha demostrat la seva independència i ha fet justícia.

Weiss i Márquez, els únics amenaçats de suspensió

Amb la targeta retirada a Romaric, l'Espanyol rebaixa a dos els jugadors que estan amenaçats de perdre's un partit si veuen una targeta groga més. Javi Márquez i Vladimir Weiss en tenen quatre, mentre que Romaric es queda amb tres, les mateixes que han vist Héctor Moreno, Forlín i Sergio García.

De la resta de jugadors de la plantilla més castigada amb amonestacions de la lliga, quatre jugadors, Cristian Álvarez, Pandiani i Thievy n'han vist dos. Amat, Galán, Raúl Rodríguez, Verdú, Dátolo i Rui Fonte una, i la resta, Albín, Álvaro, Baena, Cristian Alfonso i Dídac, tenen el seu compte a zero.

Entre els no amonestats encara destaquen dos futbolistes, Dídac i Álvaro. El primer perquè és un defensa i ha jugat tots els minuts de la competició, i el segon perquè és dels homes més utilitzats per Pochettino, que ahir va reconèixer que cal anar més amb compte per evitar targetes absurdes “que ens poden complicar en el futur”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)