Espanyol

Raúl, clar i català

Es converteix en el primer membre de la plantilla que trenca el discurs oficial de la permanència i parla obertament de les possibilitats de lluitar per Europa

Reconeix que va fer un partit “fluix” contra l'Elx en la primera volta

L'Espanyol aspira diumenge a deixar enllestida la permanència virtual si guanya l'Elx. L'entorn fa temps que mira el tram final de curs amb una barreja d'il·lusió i neguit. La felicitat es contempla des de l'òptica que l'equip faci, per fi, una recta final de lliga òptima i regular per intentar lluitar fins a l'últim moment per la setena plaça, la darrera que dóna possibilitats d'anar a Europa. Una altra part dels seguidors no es vol fer il·lusions i pensa que el final de lliga tornarà a ser un martiri marcat pel camí de l'atonia de qui no s'hi juga res. La plantilla blanc-iblava està ara mateix en aquest punt d'inflexió. Un triomf diumenge faria que l'Espanyol sumés 36 punts i pogués deixar la zona de descens a 13 quan falten onze partits per disputar.

Els futbolistes han tingut tot el curs un discurs unívoc: l'objectiu és la permanència. Un triomf contra els il·licitans podria obrir un nou escenari cap a la lluita per Europa. Raúl Rodríguez va trencar ahir el discurs oficial del vestidor i el cos tècnic i va parlar obertament d'Europa. “36 punts ens acosten més, no sé si a entrar a Europa, però sí a estar en posicions elevades que puguin acostar-nos a una bona situació. Oblidem-nos de la permanència, si voleu. Els 36 punts, què poden aportar? Moltes coses. Si voleu canviem el discurs ara i no esperem que acabi el partit: oblidem-nos de baix i pensem a seguir sumant, somiem a seguir creixent. Quan arribin els últims nou, set o sis partits hem de tenir energia i possibilitats de fer coses. Cal confinar les dues idees”, explicava de manera diàfana el central. Clar i català. Valent. “Si algun company ha dit que cal oblidar-se d'Europa, hauré ficat la pota. Però no ho crec, hem de seguir sumant. Aquest és l'objectiu. Queda un tram complicat i el missatge és seguir sumant i sumant, més enllà de per què volem sumar”, matisava el defensa, que seguia parlant del repte europeu. “Diego [Colotto] va dir una vegada que no ens podem permetre robar la il·lusió de la gent. Primer salvarem la categoria, i després seguirem caminant. Tots ens hem sentit decebuts altres anys que hem tingut possibilitats d'entrar a Europa i no hi hem entrat. La idea és estar tan amunt com sigui possible, perquè quan s'arribi als últims punts tinguem possibilitats. Hem d'avivar la flama abans d'apagar-la. No és el nostre objectiu naturalment, però la gent té el desig i nosaltres, l'oportunitat.”

Ara caldrà traspassar aquest missatge d'ambició i optimisme de Raúl Rodríguez a la gespa, amb gols i victòries. La batalla del micròfons ja l'ha guanyat i pocs s'hi haurien atrevit.

MIRAR CAP AMUNT

Si voleu canviem el discurs ara i no esperem al partit de l'Elx: oblidem-nos de baix

DISCURS PLANTILLA

Si algun company ha dit que cal oblidar-se d'Europa, hauré ficat la pota, però no ho crec

El dia que Coro li va amargar la tarda a Elx

Raúl Rodríguez va tenir una mala tarda al Martínez Valero. El davanter de l'Elx i exespanyolista Coro va guanyar la partida dues vegades al central, que aquell dia jugava de titular. Raúl qualifica aquell partit com un dels pitjors que ha jugat amb l'Espanyol, però ara espera redimir-se si en té l'ocasió. “Aquell dia a Elx va ser complicat, perquè vaig cometre un error personal que també va fer mal a l'equip. Si tinc l'oportunitat intentaré revenjar-me'n esportivament. Esperem guanyar tres punts que serien importants”, va argumentar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)