Espanyol

Lectura en positiu

Cristhian Stuani nega que la incertesa sobre el futur de diversos jugadors pugui exercir de distracció en el final de temporada

L'uruguaià afirma que, per anar al mundial, veu imprescindible destacar en l'Espanyol

La plantilla blanc-i-blava va tornar ahir a la normalitat. El calendari FIFA va fer entrar amb calçador una jornada de seleccions enmig de la setmana i, per això, els entrenaments de l'Espanyol van passar a tenir tres baixes. El romanès Torje, l'uruguaià Cristhian Stuani i el mexicà Héctor Moreno es van exercitar amb els companys i estaran disponibles si Javier Aguirre els vol posar de titulars demà contra l'Elx. El davanter sud-americà va tornar a tenir un paper destacat amb el combinat estatal i, com a protagonista de la polèmica de la setmana passada, va voler contestar. Té el cap en el mundial? Doncs sí. I amb molt d'orgull, perquè, segons com es miri, és positiu per a l'equip.

A mesura que el final de temporada s'acosta, la plantilla es pot posar nerviosa. Una bona part veu com se li dibuixa un futur pròxim indefinit i és humà que el cap es distregui una mica. Així ho va apuntar Alfredo Tena en la prèvia del desplaçament a Getafe, recordant el panorama. La realitat és que l'Espanyol té tres peces clau que estan en ple procés de negociar la renovació, amb la pressió que, si no hi ha acord, el més factible és buscar-los una sortida a l'estiu pel risc de veure'ls volar sense obtenir res a canvi un any més tard. Un nou capítol com els de Joan Verdú i Alberto Lopo. A més, hi ha dos veterans que acaben contracte, Simao i Joan Capdevila, que tenen gairebé barrades les portes de la continuïtat. I encara podem trobar un altre bloc, el dels cedits que han de tornar al club d'origen, on no els volen: Pizzi, Sidnei, Torje i Jhon Córdoba. El colombià és l'únic a qui es vol repescar.

“Una motivació extra”

Repassat el panorama que hi ha al vestidor, no és estrany que Tena afirmés que hi ha marge per a la distracció i que cal conviure amb la incertesa. Hi va afegir que Moreno i Stuani estan pensant en el mundial. L'uruguaià li va replicar ahir, però va fer-ho per capgirar l'argument de l'ajudant de Javier Aguirre. L'internacional sud-americà hi va buscar un vessant positiu, deixant clar que la proximitat de la cita del Brasil d'aquest estiu podria ser beneficiosa per a l'Espanyol. “Des del primer dia que em van convocar amb la selecció, penso en el mundial. És cert i normal. És una motivació extra i t'obliga a oferir sempre el 100% al teu club, que és el que després et porta a la selecció. És un orgull enorme que em cridin i, quan torno aquí, estic centrat a mort i hi deixo la pell, pel club. Si no estàs al 100%, no et convocaran. Estàs en la selecció pel rendiment en el club.”

Stuani va treballar ahir amb el grup i, si Aguirre segueix la tendència d'altres jornades de seleccions, serà titular a la banda dreta contra l'Elx, en el partit 100 a l'estadi de Cornellà-el Prat. El davanter, que va insistir que la incertesa del futur d'uns quants jugadors no provocava falta de concentració, va recordar el partit de la primera volta. Una primera meitat per oblidar, una certa millora en el segon temps i una badada defensiva que va generar el 2-1. I sense reacció en un altre desplaçament accessible que acaba amb males sensacions. Era la tercera derrota consecutiva, diferent de la situació actual, en què es va obtenir un punt a Getafe. “No va ser precisament un dels millors partits el que vam fer a Elx. Però ara és a casa, la història és ben diferent. Hem de guanyar per fer bo l'empat a Getafe, és fonamental. L'Elx és molt competitiu i es vol allunyar del descens, serà molt disputat. Confiem en les nostres armes, i en el partit 100 a l'estadi cal guanyar, perquè quedi en la història que es va quedar a casa.”

La realitat és que Aguirre ha anat canviant sovint la banda esquerra de l'atac sense trobar la peça que hi encaixi. A la dreta, en canvi, l'aposta per Stuani ha estat ben ferma. L'uruguaià està fent una temporada irregular, però la posició d'extrem li ha obert les portes de l'Uruguai i el mundial. I, segons ell, això és bo per a l'onze blanc-i-blau.

L'ARGUMENT

“Si no estàs al 100% en el teu club, després no et criden per anar amb la selecció”
El punta uruguaià vol que quedi en la història que el partit 100 va ser una victòria

Elogis de Fran Escribà

L'entrenador de l'Elx va situar ahir l'Espanyol en un nivell superior als equips que estan en plena pugna per allunyar-se de la zona de descens. Fran Escribà no veu els blanc-i-blaus passant cap mena de maldecap fins al final de temporada. “Considero que l'Espanyol està un esglaó per sobre dels equips de mitja taula. No volem que estigui còmode en el partit, perquè ens farien recular i ens crearia molts problemes. Els punts contra l'Espanyol són molt difícils. És un equip molt intens, amb jugadors molt perillosos de mig camp cap endavant i un gran davanter centre.” El valencià es va mostrar segur també que Coro, Javi Márquez i Albacar no notaran els nervis.

Cants de sirena per a Aguirre des de Grècia

Aguirre insisteix que no pensa parlar del seu futur fins a final de curs, com ha fet en tots els clubs on ha estat. Fins i tot a l'Espanyol l'any passat. Ja saben com treballa. Però tenir l'equip tota la temporada a la zona mitjana, lluny del patiment de la permanència i amb actuacions com el 0-2 de San Mamés no passa desapercebut. Hi ha interès de les emergents seleccions asiàtiques per oferir-li un bon contracte, però no són els únics que el segueixen de prop. El web SportDay.gr posava el nom d'Aguirre ahir al costat d'Ivan Jovanovic, ara tècnic de l'Al Nasr dels Emirats Àrabs, com un dels principals candidats a seure a la banqueta de Grècia, al lloc de Fernando Santos. La premsa grega dóna per fet que no renovarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)