Espanyol

Amb cent motius per guanyar

L'Espanyol viurà aquest matí, contra l'Elx, el centè partit oficial a l'estadi de Cornellà-el Prat

Els blanc-i-blaus busquen un triomf per refer-se de la derrota de l'anada i, de retruc, seguir alimentant les aspiracions europees

L'Espanyol viurà aquest matí un partit especial en molts sentits. El primer motiu és l'efemèride del centè partit oficial que es jugarà a Cornellà-el Prat. L'estadi blanc-i-blau va ser inaugurat el 2 d'agost del 2009 i, des de llavors, s'hi han disputat 89 partits de lliga i 10 de copa. Avui s'arribarà a la xifra rodona de cent partits. El club ha posat en marxa una campanya per intentar omplir el camp tant com sigui possible tot aprofitant el bon temps que fa i l'horari matinal del partit.

Les raons per guanyar, efemèride al marge, són múltiples i variables. Des de fa unes quantes jornades s'ha enquistat a l'entorn la dicotomia en els discursos entre la permanència i les possibilitats de jugar a Europa. Ara mateix, i després de la victòria del Valladolid contra el Barça, la zona de la permanència s'ha comprimit encara més, i ara l'Espanyol començarà contra l'Elx jugant a només set punts de la línia vermella de la salvació. Un triomf contra els il·licitans serviria per agafar impuls respecte a la zona de permanència i, de retruc, mantenir el somni viu d'Europa. L'Espanyol només ha sumat un punt en els últims dos partits, i per això el matx contra l'Elx es considera decisió per apuntalar una dinàmica positiva. “He parlat amb els jugadors i els he dit que més enllà de l'aniversari de l'estadi, hem de pensar que els últims dos partits no els hem guanyat. Ens estem quedant enrere i estem perdent el ritme per assolir el nostre objectiu, acumulem els mateixos punts que en l'arrencada”, recordava ahir Aguirre.

La revenja esportiva també planarà sobre l'estadi després de la dolorosa derrota al Martínez Valero (2-1). L'Espanyol tindrà l'absència destacada de Córdoba, per sanció. La baixa del colombià reobre les opcions en atac i Abraham podria tornar a l'onze al davant del doble pivot o bé Álex.

L'Elx viatja conscient que l'Espanyol és un equip molt segur a Cornellà-el Prat i el seu preparador, Fran Escribá, considera que els deixebles d'Aguirre tenen prou arguments per lluitar per una plaça europea. La intenció del tècnic de l'Elx és repetir el mateix onze que va guanyar per la mínima el Celta la jornada passada.

TRES EXBLANC-I-BLAUS

Albácar, Coro i Márquez jugaran amb l'Elx: càrrega de morbositat afegida a Cornellà

AMBIENT FESTIU

L'equip tindrà el suport d'una graderia que s'entregarà des del primer instant

ABSÈNCIA

Javier Aguirre perd Córdoba i apostarà per fer jugar Abraham de mitja punta

Coro, el gran perill de l'Elx, és un vell conegut

Aquest partit és diferent i especial per a tres jugadors il·licitans amb passat blanc-i-blau: Edu Albácar, Ferran Corominas i Javi Márquez. Tots tres es van formar les categories inferiors de l'Espanyol, encara que només Coro i Márquez van arribar al primer equip. La marxa del banyolí i del badaloní va estar marcada per la polèmica, en el cas del mig, i per l'error en el tracte, en el punta. En el partit d'anada, Coro ja es va prendre la revenja personal fent els dos gols del triomf il·licità. Ara voldrà repetir a Cornellà. Tots dos jugaran hipermotivats i Edu Albácar, que ha superat els seus problemes musculars, també sembla que té un lloc segur al lateral esquerre. La càrrega de morbositat està servida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)