Espanyol

No es deixen intimidar per Diego Costa

Els centrals. Diego Colotto s'enfrontarà al davanter brasiler després de perdre's el duel de la primera volta

Diego Costa és l'únic davanter en la primera divisió que mira de seguir el ritme golejador del pitxitxi Cristiano Ronaldo. El davanter brasiler ha fet un pas endavant amb l'adéu de Radamel Falcão, fins a situar-se com l'element més perillós d'un Atlético de Madrid consolidat com a alternativa als dos gegants, Barça i Madrid, en la pugna pel títol de lliga. L'ara internacional estatal arriba amb la moral pels núvols després de descansar el cap de setmana passat i fer un doblet en els vuitens de la lliga de campions contra el Milan, i té unes característiques peculiars, amb una intensitat física sovint al límit del reglament. Però ni l'amor per la guerra física ni les 21 dianes en 25 partits de titular intimiden la defensa de l'Espanyol, segons relata Diego Colotto a El 9.

Javier Aguirre va dedicar ahir una part de l'entrenament a parlar amb Héctor Moreno. El mexicà és el líder de la defensa i l'entrenador de l'Espanyol li donava indicacions sobre com aturar el perillós atac de l'Atlético. Les indicacions més col·lectives acabaran d'agafar forma avui, però Diego Colotto va voler deixar ben clar que Diego Costa no intimida ni se li té un respecte especial malgrat la facilitat golejadora que ha mostrat fins al moment. “No, no hi ha instruccions especials. Ahir vam practicar el plantejament i demà segurament el mister prendrà ja decisions de cara al partit, però les instruccions són les normals per enfrontar-se a un davanter. Diego Costa té les seves característiques i les explota, però el que té l'Atlético és que és un equip i això és la seva força. Al final això és futbol, cada setmana tens un davanter diferent i perillós a qui enfrontar-te.”

Un fortí

L'Espanyol en la primera volta va ser el primer a derrotar l'Atlético i demà vol ser també precursor a imposar-se en la lliga al Calderón. L'onze de Simeone ha mostrat alguns problemes darrerament a compaginar la intensitat de la Champions i la lliga. Els jugadors blanc-i-blaus no preveuen una davallada de joc dels colchoneros i encara menys amb les pulsacions al màxim després de l'exhibició de dimarts contra el Milan. El feu del Manzanares és un fortí, així que serà més difícil enxampar-los distrets. Colotto va elogiar el rival de demà: “No intimida. La realitat marca que feia molts anys que no hi havia un equip posat entre Barça i Madrid per competir per la lliga i l'Atlético ho ha aconseguit. I té un mèrit molt gran, que cal donar-li perquè avui en dia competir amb aquests dos equips implica tenir un gran nivell. Estar a la Champions i prop del lideratge és una gran motivació”.

EL PERILL

“L'Atlético és un equip i això és la seva força, no Diego Costa”, remarca l'argentí
Aguirre destina una part de l'entrenament a alliçonar Moreno sobre l'Atlético

El central se sent en el millor moment a l'Espanyol

Al llarg de la primera volta Héctor Moreno era indiscutible a l'eix central de la defensa de l'Espanyol. I al costat? Doncs d'entrada hi va situar Diego Colotto, en la línia de la temporada anterior, però li va costar agafar el to físic correcte i això va obrir la porta a provar noves coses. Sidnei va tenir la seva oportunitat gràcies, sobretot, a una molt bona actuació davant Diego Costa en la victòria contra l'Atlético, però la seva lentitud i sobretot les llacunes de concentració van dur a veure-hi Raül Rodríguez. El polivalent català va quedar retratat a Elx i al final s'ha consolidat Colotto com l'escollit. A sobre ha fet dos gols i es troba en el millor moment des que vesteix de blanc-i-blau. “El primer any va ser més accidentat per la situació de l'equip, en una dinàmica complicada que per sort vam poder superar. Sempre ho intentes fer bé, però en la segona temporada sí que em sento molt millor. El mister ha mirat, ha fet rotacions i tots volem jugar, però la veritat és que em sento bé.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)