Esport i política

Una nova llei de l’esport i l’1% del pressupost tenen el consens dels polítics

El debat de la UFEC entre els representats de vuit candidatures ha posat les seves propostes a sobre la taula

Impulsar una nova llei de l’esport i aconseguir l’1 per cent del pressupost de la Generalitat per al sector esportiu han tingut el consens dels representants de les vuit candidatures que han participat en el debat que ha organitzar la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). El crear la Conselleria de l’Esports i de l’Activitat física no ha tingut un suport unànime però si majoritari.

El debat de la UFEC, que s’ha pogut seguir pel seu canal de YouTube, ha comptat amb la presencia de Javier Rivas de Ciutadans, Joana Ortega del PDeCAT, Anna Caula d’ERC, d’Òscar Ordeig del PSC, de Lucas Ferro de En Comú Podem, de Carles Riera de la CUP, d’Eva Parera del PP i de Gerard Figueras de JxCat.

En la presentació de les propostes de cada partit s’ha parlat molt de que l’esport s’ha de convertir en un servei essencial i en el mal que ha fet en el sector esportiu les aturades i les restriccions per culpa de la pandèmia de la Covid-19 amb atacs als representants de JxCat i ERC que tenen responsabilitats en el govern català, i també entre ells dos pel que fa al diners que van al sector esportiu i les retallades que s’han fet en els darrers temps.

La represa de l’activitat esportiva i de les competicions no professionals, i sobretot el concepte de que l’esport és salut han estat presents en les presentacions de tots els participants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)