Esport i política

La Generalitat cedeix el Palau d’Esports Catalunya a l’ajuntament de Tarragona

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà i Vallhonrat, han oficialitat avui l’acte de cessió del Palau d’Esports de Catalunya per part de la Generalitat a l’Ajuntament de Tarragona. Una cessió, que com ha manifestat la consellera ha estat “llargament esperada” i que era un “compromís” del Govern amb la ciutat de Tarragona. el pavelló es va inaugurar en els Jocs Mediterranis 2018 i en els últims temps havia estat un centre de vacunació. Ara podrà ser aprofitat, per fi, per l’esport tarragoní.

El Consell Català de l’Esport, adscrit al Departament de la Presidència, va autoritzar la utilització temporal i gratuïta de les instal·lacions del Palau d’Esport, amb una durada màxima d’un any i sense cap cost per al Consell Català de l’Esport. Finalitzat aquest termini, s’ha fet oficial la cessió del Palau. “Ha estat un tràmit complicat, però tots hem posat molt de la nostra part” ha assegurat la consellera, que s’ha felicitat que ara el Palau d’Esports “ja és un equipament municipal destinat a l’impuls de l’esport i el gaudi de tota la ciutadania tarragonina”.

També ha volgut subratllar que aquesta cessió “és fruit de la cooperació” entre les dues administracions públiques, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona, i “una mostra que si treballem plegades sumem totes en benefici de la ciutat i del territori”. L’acte d’avui “és també una exemple de la clara voluntat d’aquest Govern i, molt concretament del Departament de la Presidència, de mantenir-nos al costat del món local i del món de l’esport”.

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà ha assegurat que “avui és un dia important per Tarragona perquè la gestió del Palau d”Esports Catalunya passa oficialment a mans municipals. No ha sigut fàcil, però ho hem aconseguit”. Ricomà ha remarcat que els dos Governs han desencallat la situació patrimonial del Palau. Els clubs esportius de Tarragona “mereixen tenir un espai com aquest per poder entrenar i competir”. Per tant, des d’avui el Palau d’Esports es converteix en la “peça angular” de la xarxa d”instal·lacions esportives de Tarragona, “que ha de facilitar el seu sentit primari, el de l’esport com element de socialització i de benestar físic i emocional”.

El Consell Català de l’Esport va finançar, en el marc d’un protocol d’intencions signat el 2014 entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona per a la celebració dels XVIII Jocs Mediterranis del 2018 a Tarragona, la construcció del Palau d’Esports Catalunya, instal·lació esportiva realitzada per Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU (Infraestructures.cat) en uns terrenys propietat de l’Ajuntament de Tarragona, ja que no es va dur a terme cap cessió efectiva del domini del solar a favor de la Generalitat ni del CCE, ni cap altra operació jurídica de disposició sobre els terrenys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)