Esport i política

La UFEC finança amb 2 milions més a les federacions per pal·liar els efectes del retard de la Generalitat

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) anuncia que avançarà a les federacions esportives catalanes la quantitat de dos milions d’euros més, per finançarles subvencions a aquestes entitats que no ha abonat encara el Govern. Aquesta quantitat s’uneix als 3MEUR que la Unió de Federacions ja ha finançat a les seves entitats membres a compte de la subvenció de la Generalitat.

Gerard Esteva, president de la UFEC, recorda que les entitats esportives sense ànim de lucre exigien que es resolgui l’actual situació que provoca tensions molt crítiques de tresoreria, com el sobrecost de pòlisses o la impossibilitat de pagar proveïdors. “Hi ha federacions que no han pogut pagar les nòmines del seu personal”, ha denunciat, “aquesta situació obliga a treballar sense planificació, renunciant a determinades activitats esportives. També provoca la renúncia dels esportistes a prendre part en competicions internacionals”.

Fa tres setmanes, la UFEC i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) es van unir en una roda de premsa sota el lema “Fets, no paraules. Facin el favor de pagar” per condemnar l’endarreriment dels pagaments i tràmits administratius de la

Generalitat de Catalunya, que ascendeixen a més de 20 milions d’euros des de la temporada 2020-21.

La UFEC i la UCEC van demanar també en aquest acte que la Generalitat de Catalunya assumeixi el sobrecost de finançament derivat dels endarreriments de l’administraciójuntament amb els interessos de demora, valorats en més d’1,5 milions d’euros. A més, també s’ha reclamat que es dupliqui de forma real el pressupost destinat al món de l’esport, com va prometre la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, en la seva intervenció al Parlament de Catalunya el 28 de juny de 2021.

Des de la UFEC no només reivindiquen al Govern el què creuen que és just, sinó que a més aporten solucions per salvar la greu situació en què es troben la majoria de les federacions per la falta de pagament per part de la Generalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)