Esport i política

Francos diu que Barcelona aspirarà a la segona copa Amèrica i als mundials de rugbi i atletisme

El president del Consell Superior d’Esports (CSD), Víctor Francos, va revelar aquest dilluns que el govern espanyol està treballant perquè Barcelona aculli una segona copa Amèrica, el mundial d’atletisme el 2029 i el de rugbi el 2031 o 2035, a més de la Ryder Cup 2031, a la qual aspira Girona, i una seu del mundial de Futbol 2030 que Espanya organitzarà amb Portugal i el Marroc. “Crec sincerament que estem fent els deures amb Barcelona i Catalunya”, va afirmar Francos durant la seva intervenció en un col·loqui organitzat pel Círculo Ecuestre. I, a continuació, ha destacat que l’Estat ha fet “una aposta sense precedents, amb una inversió a fons perdut de 23 milions d’euros”, per a la 37a edició de la copa Amèrica, que es disputarà entre l’agost i l’octubre del 2024.

El president del CSD va explicar que, per part de l’equip organitzador, el Team New Zealand, “hi hauria una voluntat ferma de repetir Barcelona com a seu”, si torna a guanyar la regata més antiga del món l’any que ve. “La cosa s’ha de treballar, però està ben encaminada”, va afegir. Francos va esgrimir els motius pels quals la Ciutat Comtal podria tornar a organitzar la següent edició: “Perquè és un lloc fantàstic i s’han trobat amb unes institucions serioses i que han resolt eficaçment problemes que eren molt complexos en un temps rècord. La reputació i la imatge que els hem donat és prou bona perquè tinguin la idea de quedar-s’hi”.

Preguntat per què passaria si el vencedor l’any que ve fos una altra esquadra diferent de la neozelandesa, el màxim dirigent de l’esport espanyol va respondre en to de broma: “Guanyi qui guanyi, com voldran marxar de Barcelona?”.

D’altra banda, Francos ha demanat “una implicació i un compromís ferms”, tant de l’ajuntament barceloní com de la Generalitat, “perquè Catalunya i Barcelona tinguin un nom” en el Mundial de Futbol 2030, “que el poden i l’han de tenir” . D’aquesta manera, deixava a les mans d’aquestes institucions la decisió de convertir-se en seu oficial de la competició.

El màxim responsable del CSD va insistir, durant el seu primer acte a la capital catalana després de la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, en què estan “treballant” per organitzar la Ryder Cup 2031, i el Mundial d’Atletisme del 2019 i el de Rugbi el 2031 o 2035 també a Barcelona. Tot i això, no ha amagat que “per primera vegada”, perilla la supervivència del Gran Premi de Fórmula U al circuit barceloní de Montmeló, la concessió del qual acaba el 2026, i que podria passar a disputar-se a Madrid.

“Comprenc la inquietud a Catalunya per perdre el Gran Premi de Fórmula 1 però, efectivament, hi ha un projecte a Madrid que ha presentat IFEMA i que és el d’un circuit semiurbà, que està competint amb Barcelona. Per primera vegada, hi ha una proposta alternativa, i això és conegut”, va afirmar Francos.

Tot i això, el dirigent va voler matisar que la decisió de qui organitzarà el Gran Premi d’Espanya en un futur no correspon directament al seu govern. “Al final, la Fórmula 1 és un negoci privat que ven els seus drets d’organització a qui ofereixi una millor oferta, no només de caràcter econòmic”, ha conclòs Víctor Francos,

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)