Esport i política

Berni Álvarez, nou conseller d’Esports

Política esportiva. El govern de Salvador Illa eleva l’esport i l’activitat física a una conselleria, una reivindicació del sector des de fa anys

Dotar l’esport de rang de conselleria era una reivindicació històrica del sector. Són moltes les veus d’actors que ho han reclamat. L’últim pas era una carta que fins a nou exsecretaris generals de l’Esport havien adreçat la setmana passada a Salvador Illa –un cop el líder socialista s’encaminava cap a assumir la presidència de la Generalitat– demanant aquest reconeixement institucional cap a l’esport, agafant l’exemple de països com el Canadà o Nova Zelanda. El 133è president els ha fet cas, i una de les grans novetats del nou govern que ha format és la creació del Departament de l’Esport i l’Activitat Física. Un pas endavant que liderarà l’exjugador de bàsquet Berni Álvarez, que passarà de regidor d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona a ser el primer conseller d’Esports de la Generalitat.

Fins ara, el govern tenia circumscrita la política esportiva en una secretaria general, representada en l’últim organigrama per Anna Caula i Paretas –procedent del bàsquet, com Berni Álvarez– i que depenia de l’àrea de Vicepresidència, de Laura Vilagrà. A partir d’ara, l’esport tindrà una cartera pròpia.

Berni Álvarez (Reus, 1971) va començar a Tarragona una llarga trajectòria en el bàsquet, amb vuit temporades d’experiència a l’ACB entre el Pamesa València i el Caprabo Lleida, abans de tornar al CBT. Al Serrallo, un cop retirat com a jugador, va començar una llarga trajectòria a la banqueta, de 13 temporades, fins que va decidir deixar-ho l’any passat. Regidor de l’Ajuntament de Tarragona des del 2019, Berni Álvarez va passar a assumir l’àrea d’Esports i d’Educació l’any passat, amb Rubén Viñuales com a alcalde. També va formar part del comitè organitzador dels Jocs Mediterranis.

SALT RECLAMAT

L’esport passa de ser una secretaria general a agafar rang de departament

SOCIALISTA

L’exjugador de bàsquet era regidor d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)