Internacional

La dura ressaca de l’eliminació d’Espanya

S’en fan creus. La premsa estatal critica amb duresa l’actuació de la selecció de Hierro, posa en dubte l’estil de joc i culpa Luis Rubiales, per acomiadar Lopetegui, de la desfeta

L’eliminació d’Espanya de la copa del món de Rússia contra la dèbil amfitriona ha provocat un gran ressò en la premsa internacional, tot i que el to i les sensacions són diferents a Espanya que a la resta del món. En la premsa estatal, molt crítica amb el combinat de Hierro, es parla del final d’una generació i es posa en dubte l’estil de joc, basat en la possessió, que va dur Espanya a guanyar un mundial i dues Eurocopes. “Caminant cap a casa”, etziba el diari Marca en la seva portada. “Una Espanya sense velocitat, sense profunditat, sense ànima ni alegria, amb un domini estèril, cau en els penals davant d’una Rússia carrinclona”, afegeix. “El final d’una generació”, titula l’As, que en el subtítol carrega contra la lentitud en el ritme del joc dels de Hierro. “Espanya va fer la migdiada durant 80 minuts i no va tenir sort a la pròrroga”. L’As, a més, va més enllà en la crònica, en què es posa en dubte el joc de possessió, conegut popularment com tikitaka. “Víctimes del giliataca”, escriu el cronista del mitjà madrileny. Un altre punt bastant repetit en el dia de la ressaca és el de culpar Luis Rubiales, el president de la federació espanyola, de la desfeta, per haver acomiadat Lopetegui dos dies abans de l’inici del mundial. El Superdeporte valencià, en canvi, apunta amb virulència contra Florentino Pérez. “Satisfest?”, titulen amb una gran fotografia del president del Real Madrid. “La selecció espanyola va quedar tocada quan Florentino va fitxar Lopetegui”, expliquen.

Un adéu sorprenent

Pel que fa a la premsa de la resta del món, els atacs són menys virulents, i sobretot es destaca la sorpresa per l’eliminació d’un altre dels teòrics favorits i la incapacitat d’Espanya per superar la sòlida defensa dels russos: “Ciapa Nò”, titula Il corriere dello sport italià, per un joc de cartes en què es busca l’error del rival. “Un altre favor damunt de la catifa”, afirma L’Équipe, per recordar a que aparentment el camí de França s’alleugereix de dificultat. “Espanya fa més de 1.000 passades per no res”, assegura l’A Bola portuguès, per criticar les absurdes possessions de la roja. “Rússia fa fora a una altra campiona del món”, destaca el Diario Olé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)