Internacional

El gran tren de la generació daurada

Brasil-Bèlgica. Els ‘diables vermells’ intentaran ficar-se en una semifinal per segona vegada en la seva història contra una ‘canarinha’ sense Casemiro

La història observa a temps real la Bèlgica de Courtois, Hazard, De Bruyne i Lukaku. I ho fa des de fa temps. L’etiquetada com a generació daurada, la que ha despertat el futbol al país centreeuropeu després d’anys de migdiada, busca una fita que la consolidi com a tal. I després de diversos desencisos, d’haver-se quedat enredat en la barrera dels quarts de final en l’últim mundial, contra l’Argentina, i en l’Eurocopa, contra Gal·les, el partit d’aquest vespre a Kazan contra el Brasil es presenta com un escenari somiat per canviar el guió, intentant desbancar una Brasil que camina sòlida en territori rus, però que haurà d’assumir un partit d’alta volada sense Casemiro, el seu gran bastió al mig del camp. “Som dos equips molt similars pel que fa a les qualitats que tenim. La diferència és que nosaltres no hem guanyat mai un mundial i el Brasil sap com fer-ho”, va expressar el seleccionador belga, Robert Martínez, en l’intent d’alliberar de pressió els seus futbolistes davant una cita històrica, en què poden emular la mítica selecció del 1986, que va acabar quarta en el mundial de Mèxic.

“Serà un partit disputat, segur, per dos equips que fan un bon futbol”, va augurar Tite, que no li van sobrar elogis cap al conjunt belga: “El seu potencial creatiu és enorme. Haurem de jugar sense eufòria però alhora sense por a perdre. Aquí hi haurà la clau”, va explicar el tècnic de Caixias do Sul, que va confirmar la presència de Fernandinho com a substitut de Casemiro com a guardaespatlles dels seus mitjapuntes i company de batalles de Paulinho, i no va precisar si retornarà la titularitat a Marcelo o si donarà continuïtat a Filipe Luis.

Ancara amb l’ensurt encaixat contra el Japó, amb la remuntada en l’últim sospir, en la selecció belga s’especula amb la possibilitat que Nacer Chadli pugui ocupar el lloc de Yannick Carrasco i fins i tot la possible entrada de Fellaini en l’onze, encara que el català Robert Martínez no va voler esbossar el seu onze a poques hores de la possibilitat de fer història: “En un mundial no pots venir pensant en onze futbolistes; aquí tothom està preparat per aportar quan sigui necessari”, va dir.

LES FRASES

Som equips amb qualitats similars, la diferència és que el Brasil ja sap com es guanya un mundial
Robert Martínez
seleccionador de bèlgica
Neymar no és cap actor, simplement és un dels millors futbolistes del planeta
Lukaku
davanter de bèlgica
Serà un partit disputat entre dos equips que fan un bon futbol. La creativitat de Bèlgica és enorme
Tite
seleccionador del brasil
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)