Champions

Examen de situació

Champions. El Real Madrid rep un PSG que ja el va sotmetre en el partit del Parc dels Prínceps com una gran prova de toc per calibrar la recuperació futbolística de les últimes setmanes

El nou Real Madrid davant del mirall. Oxigenat en les últimes jornades, més sòlid tàcticament, reforçat per la presència física de Fede Valverde al mig del camp i per la frescor futbolística de Rodrygo Goes, també per les aportacions de Ferland Mendy i per un Thibaut Courtois cada vegada menys discutit, el conjunt de Chamartín avalua la seva recuperació anímica contra un París Saint-Germain que el va sotmetre de manera contundent en la jornada de la Champions League al Parc dels Prínceps i que ara visita el Santiago Bernabéu amb una imatge sòlida, amb un mig del camp reforçat des de l’arribada d’Idrissa Gana Gueye, per les bones prestacions de Marquinhos en determinats partits i cada vegada més esmolat amb el retorn de Neymar Junior i de Kylian Mbappé, escortes de luxe d’un Mauro Icardi que està veient porteria amb assiduïtat.

“Sabem perfectament que és un partit d’una exigència superior als que hem disputat fins ara i hem d’estar preparats; jo, el primer”, va analitzar sense embuts un Zinedine Zidane que va instar els seus futbolistes a posar tots els sentits a intentar imposar les seves virtuts a les dels parisencs: “Cor, cap, concentració i futbol. Necessitarem una mica de cada per fer front a un equip que està fent les coses molt bé”, va descriure el tècnic marsellès, que en el seu clàssic particular contra el PSG va haver de referir-se a la situació de Gareth Bale i sobretot a la visita de Kylian Mbappé, sempre en el centre dels rumors sobre un possible futur de blanc. “Demà ve com a rival i no hi ha gaire res més a dir. Som conscients de la importància que té per al seu equip i intentarem neutralitzar-lo”, va dir primer Zizou, que va ser més explícit quan li van suggerir un possible “amor a primera vista” aquest vespre al Bernabéu. “Però jo a Mbappé ja el conec des de fa temps. I estic enamorat del que és com a persona, el conec de fa molts anys. Ell va estar aquí a Madrid fent una prova quan era petit, no és la primera vegada que el veuré”, va recordar el tècnic d’un Real Madrid cada vegada més convençut del que veu sobre el terreny de joc. “L’equip cada vegada està millor i això és l’únic que m’interessa. Jugadors com Rodrygo i Valverde estan demostrant que tenen el nivell per estar amb nosaltres, juguen amb entusiasme, i el més important és que tenim una bona suma de joventut i experiència”, va analitzar Zidane a les portes d’un partit que ha de marcar la temperatura actual del seu equip.

Mbappé, en plenitud

Enmig d’una temporada accidentada, en què ha hagut de posar el fre per diverses lesions, el prometedor atacant de Bondy, a la perifèria del partit, arriba a Madrid en aparents condicions de ser titular. “Està bé, s’ha entrenat els últims dies i el tenim a disposició”, va assegurar el tècnic del PSG, a qui es va interpel·lar per l’enamorament de Zidane envers la seva estrella: “A vegades ens enamorem de futbolistes que no podem tenir.”

Després d’haver-se imposat al Madrid 3-0 sense el mateix Mbappé, ni Cavani ni Neymar, el PSG arriba al Bernabéu com a líder destacat de la lliga francesa, però sense voler desfermar les expectatives. “Al partit de París el Madrid tampoc va poder disposar de Sergio Ramos, que és el seu líder i capità. El partit d’avui serà una altra història”, va exclamar Tuchel intentant embolicar-se amb pell de xai.

RODES DE PREMSA

El PSG suposa una exigència superior i hem d’estar preparats; jo, el primer. Caldrà cor, cap, concentració i futbol
Mbappé s’ha entrenat els últims dies i el veiem bé, està a la nostra disposició
Thomas Tuchel
ENTRENADOR DEL PSG

CANVI D’IDEARI

Individualitats a banda, Tuchel està intentant endurir el PSG en clau col·lectiva
A Mbappé fa anys que el conec, però demà serà només un rival; sabem el que significa per al PSG
Zinedine Zidane
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)