Internacional

La UEFA confia a mantenir el format de l’Eurocopa

Futbol internacional. L’organisme anuncia que clubs i lligues europees treballen per trobar formes d’acabar les competicions d’aquesta temporada

La UEFA espera mantenir el format de l’Eurocopa, amb partits a diversos països del continent, en el torneig que es disputarà l’any 2021 després que s’hagi ajornat a causa del coronavirus. L’organisme presidit per Aleksander Ceferin ha emès un comunicat amb respostes a diverses preguntes i ha dit que espera que totes les competicions ajornades es puguin acabar aquesta mateixa temporada. “Confiem que totes les nostres seus (de l’Eurocopa) seguiran sent les mateixes, assegurant que el torneig romangui fidel a la seva visió original: organitzar un esdeveniment veritablement europeu que s’ajusti al 60è aniversari de la EURO”, ha assegurar la UEFA. A més, en seu compte oficial de Twitter, l’organisme ha concretat que encara no ha pres cap decisió sobre el nom de l’torneig que es disputarà el 2021.

Per a la UEFA, moure l’Eurocopa 2020-2021 és “la millor solució” per ajudar que es completin totes les competicions internacionals i nacionals que estan actualment en suspens. “Hi ha un grup de treball compost per representants de l’administració de la UEFA, l’Associació de Clubs Europeus i les Lligues Europees. Explorarà diferents formes de permetre la finalització de l’actual temporada de clubs, tant a nivell nacional com europeu. Les decisions finals només es poden prendre quan tinguem més claredat sobre quan es pot reprendre el futbol”, diu la nota.

Respecte a com es classificaran els equips de les competicions europees de clubs de la temporada que si no poden finalitzar les lligues nacionals, la UEFA ha manifestat que encara “és aviat” per respondre a aquesta pregunta perquè a hores d’ara l’objectiu és assegurar que tots els tornejos puguin ser completats. A més, ha informat que totes les entrades per a l’Eurocopa 2020 es reemborsaran íntegrament o podran ser utilitzades el 2021.

Finalment, ha explicat com reduirà l’impacte econòmic de les seves decisions en els clubs i associacions: “La UEFA s’esforçarà per minimitzar l’impacte en els seus 55 membres, molts dels quals depenen del finançament de l’Eurocopa per dur a terme un treball de base i de desenvolupament vital en els seus països. Els partits ja ajornats es reprogramaran i farem tot el possible perquè l’EURO se celebri el 2021 en les mateixes condicions que es van preveure originalment”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)