Internacional

La Bundesliga marca la pauta

Coronavirus. Les plantilles del Bayern de Munic, Schalke 04 i Borussia Dortmund mouen fitxa per retallar els seus salaris per la pandèmia de la COVID-19

L’aturada de les lligues està obligant al món del futbol a reformular els seus milionaris pressupostos davant una caiguda d’ingressos evident. Els primers en moure fitxa han estat els equips de la Bundesliga amb el tot poderós Bayern de Munic. Segons informa el rotatiu alemany Bild, els jugadors del conjunt germànic i d’altres clubs alemanys han acceptat rebaixar els seus salaris per a ajudar els seus clubs a fer front a la crisi creada per la pandèmia de la COVID-19. En el cas del conjunt muniquès la rebaixa que han acceptat els jugadors és del 20% de les seves fitxes.

La mesura també afecta als membres del consell d’administració i del consell de vigilància del club. El Bayern a va presentar la passada campanya un pressupost de 750,5 milions d’euros en el qual els salaris esportius i institucionals van suposar 336,2 milions.

Altres equips també ha començat a moure fitxa. Omar Mascarell, capità del Schalke 04, ha iniciat una petició als directius del seu equip perquè la plantilla tingui una rebaixa temporal del salari mentre duri la quarantena per coronavirus. Una rebaixa salarial del 30 per cent dels emoluments dels futbolistes i donant exemple en una zona d’alemanya marcada per la mineria i d’ampli espectre industrial.

En aquest sentit, l’entrenador del Borussia Dortmund, Lucien Favre, es va oferir a retallar el seu salari. De fet, el club planteja dos escenaris per a la seva plantilla: una reducció del 20% dels salaris si els partits no es reprenen, i del 10% si es disputen a porta tancada, ja que en aquest cas, els clubs sí que rebrien els drets de televisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)