BRUNO SALTOR
TÈCNIC ASSISTENT AL BRIGHTON & HOVE ALBION
“Em vull preparar per intentar ser entrenador”
“Per ser tècnic també has de fer molts sacrificis, i vull comprovar si és el que m’agrada, però de moment estic disfrutant moltíssim de l’experiència”
“Estem revisant tots els partits per analitzar com podem millorar”
Llegenda
Després de militar a l’Espanyol, el Nàstic, el Lleida, l’Almeria i el València, Bruno, amb 32 anys, va apostar pel Brighton & Hove Albion, l’estiu del 2012, i això li va canviar la vida. Als seagulls –quan hi va arribar estaven a la Championship, la segona divisió–, que ara estan a primera, el lateral dret es va convertir en un mite, després de set temporades i més de 200 partits disputats. Retirat al final del curs passat, ara forma part del cos tècnic de l’equip anglès
Tot i que tenia una oferta per renovar, amb 39 anys penso que ja he estirat la carrera el màxim possible
Bruno Saltor (el Masnou, 1980) és tot un mite al Brighton & Hove Albion. Retirat el curs passat amb 39 anys, sent el capità i amb l’equip a la Premier League, el futbolista català no va deixar el club i va canviar el terreny de joc per la banqueta. Ara és tècnic assistent de Graham Potter i, juntament amb dosentrenadors més, completen un cos tècnic de quatre. Des de Brighton, on està confinat a casa seva amb la família, parla amb L’Esportiu de com està vivint aquest moment.
Com ho porta?
És una situació nova per a tothom, una situació que mai hauríem pensat haver de viure, i estem adaptant-nos cada dia a les noves circumstàncies. Està clar que són moments per estar tranquil, per estar en família i esperant notícies.
Com passa el dia?
Jo la veritat és que estic molt bé perquè és el meu primer any com a retirat i des del dia que em vaig retirar fins ara no havia tingut temps de fer res. Després de deixar-ho, directament vaig passar a fer els cursos d’entrenador i vaig entrar al cos tècnic del primer equip. Això són moltíssimes hores, i no havia tingut temps lliure des del juny per disfrutar de la família. Ara mateix intento aprofitar el temps amb els meus fills i la meva dona.
I a la banqueta què tal?
És una experiència increïble. Just després de retirar-me vaig entrar en el cos tècnic d’un primer equip, a la Premier League i, a més, amb un entrenador com Graham Potter, que té uns grans coneixements. Se’n sentirà a parlar, d’ell, perquè és un tècnic molt preparat.
Què té d’especial?
És un grandíssim entrenador. La seva història és increïble: treballava a la universitat, li va sorgir l’oportunitat de marxar a entrenar a Suècia, en un equip que estava a tercera divisió (Östersund) i el va acabar classificant per a l’Europa League. Així es va donar a conèixer. Després va anar al Swansea, on va fer un gran futbol i el vam fitxar nosaltres. Té una filosofia molt marcada, les idees molt clares i un estil de joc molt atractiu. A més d’això, sap preparar molt bé mentalment i sens dubte que en el futur en sentirem a parlar.
Per a molts jugadors, retirar-se és traumàtic, però no ha estat el seu cas.
Ja tenia trenta-nou anys i penso que he estirat la carrera el màxim possible. Tenia una oferta per renovar un altre any, però era el moment adequat, tant en l’aspecte personal com familiar, i vaig prendre la decisió de plegar. I de seguida vaig poder entrar en la roda d’entrenador, ajuda moltíssim a no parar i a no pensar massa. Sí que és veritat que cada dia estic dins del camp, preparo les sessions, ajudo a dirigir-les, i, per tant, aquesta transició ha estat més lleugera.
Per com em parla, entenc que li està agradant fer d’entrenador.
N’estic disfrutant moltíssim. Estic aprenent molt. És una professió complicada, em vull preparar per intentar-ho ser i veurem si és el que m’agrada. Crec que per ser primer entrenador has d’estar molt preparat, has de fer molts sacrificis i he de comprovar si és el que vull fer, però de moment estic disfrutant. Cada dia és com un màster, has de resoldre situacions, tant grupals com tàctiques, i és un repte constant.
La competició està aturada fins al 30 d’abril. Què fa un cos tècnic en aquests moments?
Estem revisant tots els partits per analitzar com podem millorar, tant col·lectivament com individual. Intentem detectar errades que s’hagin pogut produir de manera repetida i els encerts, també, per reforçar-los. Ens reunim el cos tècnic per videoconferència per parlar-ne.
I amb els jugadors?
Tenen un pla específic individual perquè puguin treballar i perdin el mínim possible de forma física i també perquè es relacionin. El confinament cadascú el viu d’una manera diferent perquè tothom passa moments diferents en la seva vida i en la seva carrera, i intentem ajudar-los perquè ho puguin superar tan bé com sigui possible.
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.