‘Devils’ vermell roent
Europa League. El futbol continental es reprèn aquesta tarda amb el Manchester United en un estat de forma pletòric i com a gran aspirant entre equips com el Sevilla, el Roma o l’Inter
El futbol continental recupera el temps perdut amb una Europa League que originàriament havia de desembocar a Gdansk, a la costa polonesa del mar Bàltic, però que acabarà resolent-se repartida entre quatre ciutats d’Alemanya, com a conseqüència del coronavirus, i en un format improvisat, similar al de la Champions League, en què els partits d’anada de vuitens de final que es van poder disputar abans de l’aturada tindran resolució amb una tornada a la seu originària, però en què les eliminatòries que estan per desprecintar, es jugaran a partit únic ja en territori teutó. Així, per exemple, el doble duel entre equips de la lliga i de la Serie A, entre el Getafe i l’Inter i el Sevilla i el Roma, serà a un sol assalt.
I en el ball de calendaris en què la pandèmia ha submergit el futbol, amb equips que fa setmanes que no competeixen i d’altres que arriben superpoblats de partits a l’Europa League, destaca la silueta d’un Manchester United que ja va insinuar un canvi de cicle abans que la Covid-19 aturés el món, golejant el valent LASK Linz en el partit d’anada, però que ha confirmat tots els seus bons propòsits en un desconfinament en què només ha perdut un partit –la semifinal de la FA Cup contra el Chelsea– i en què sobretot ha tingut un ritme immaculat en la Premier League que l’ha dut a assegurar-se una plaça en la propera Champions League. Un ressorgiment, el dels red devils, resumit en una figura amb nom i cognoms: Bruno Fernandes. Des de la seva arribada a Old Trafford a canvi de 80 milions d’euros, el migcampista portuguès ha canviar l’ànim d’un dels gegants del futbol europeu, marcant vuit gols i repartint set assistències en catorze aparicions en la Premier, estadístiques que cap fitxatge d’hivern havia aconseguit en la història del campionat anglès. Amb ell a la sala de màquines, amb el retorn d’un Paul Pogba millorat i amb la irrupció d’un Mason Greenwood cada vegada més assentat en l’onze titular, el conjunt mancunian ha forjat una candidatura que ressalta per sobre d’altres il·lustres com el Sevilla, equip que més vegades ha conquerit l’Europa League, l’Inter o un Roma que tot i viure una temporada irregular, ha acabat la Serie A amb bones sensacions.
Amiri, en quarantena
La Covid-19 continua donant sobresalts en el dia a dia del futbol, i en aquest cas el migcampista del Bayer Leverkusen ha estat aïllat després d’haver estat en contacte amb una persona portadora del virus, fet pel qual no podrà jugar demà al BayArena contra el Glasgow Rangers, en una eliminatòria, això sí, que el conjunt de l’Aspirina té ben encarrilada després d’haver guanyat en el partit d’anada a Ibrox Park (1-3) just abans que el coronavirus posés en quarantena tot el futbol mundial.
Test d’altura per al Geta
El conjunt del sud de Madrid, a qui el confinament no va anar gaire bé (només 1 victòria en 11 partits des del retorn del futbol), buscarà retrobar el seu millor moment contra un rival, l’Inter de Milà, amb qui comparteix alguns trets futbolístics, com ara la intensitat i una pressió ferotge a camp contrari. El tècnic neroazzurro, Antonio Conte, a més, es va encarregar de posar èmfasi en el caràcter combatiu del Getafe. “Hem d’estar preparats per competir perquè sabem que serà un partit brut”, va exclamar el tècnic de Lecce.
“És dels partits que tots hem somiat alguna vegada disputar, contra un rival històric, i esperem estar a l’altura del que fa falta per competir”, va explicar en la roda de premsa el tècnic del conjunt azulón, un José Bordalás que s’ha endut tots els futbolistes disponibles cap a Alemanya per intentar fer front a un gegant del futbol europeu com és l’Inter de Milà, amb Lautaro Martínez i Romelu Lukaku al capdavant de la seva expedició.