La FCF reconeix l'errada del Catalunya-Argentina, demana disculpes i diu que ho corregiran
L'assemblea ho aprova tot, i l'esperada reforma de categories territorials ni tan sols es va debatre
«Amb el partit contra l'Argentina ens vam equivocar i vam perdre diners»
«Tots els candidats al Barça estaven d'acord amb el conveni de 750.000 euros»
«Sabem que hem fallat en algunes coses i encara en queden moltes per fer, però només ha passat un any»
Rectificar és de savis, i demanar perdó, encara més. La junta directiva de la FCF, amb Jordi Casals al capdavant, va assumir davant del futbol català que l'organització del partit Catalunya-Argentina del 22 de desembre passat, tot i que va ser un èxit esportiu, va ser un fracàs econòmic: de 102.000 euros, concretament. «Ens ha de servir d'experiència, i ja puc dir que canviarem el sistema de venda d'entrades», deia ahir Casals. Però tal com va explicar el tresorer de la federació, Borja Rovira, la culpa d'aquests 100.000 euros de dèficit és seva, però que la FCF hagi tancat el 2009 amb més de 600.000 euros negatius, no. «La junta anterior [la de Campoy] va pressupostar 600.000 euros de benefici de partits de la selecció, però no n'hi havia cap de tancat ni cap gestió feta, i per això ja sabíem que féssim el que féssim acabaríem l'any amb dèficit segur», va dir, i va afegir-hi: «Com que sabíem això, vam decidir arriscar amb l'Argentina, i ens vam equivocar, ho hem de reconèixer.» Com que mai no és tard, els clubs van agrair aquest acte d'humilitat, però encara queda pendent que els expliquin com ha quedat resolt el conflicte del contracte amb l'AFA i les clàusules per Messi i Maradona.
Tot i que Rovira va explicar que han deixat de cobrar 200.000 euros de patrocinadors per culpa de la crisi general, en el pressupost del 2010 –aquest, completament seu– preveuen doblar els ingressos per publicitat i subvencions (2 milions d'euros). Com? Per una banda, hi ha els 750.000 euros del conveni del Barça, i després confien plenament en el departament de màrqueting, que ja ha tancat un acord de prop de 250.000 euros amb una companyia d'aigües –no en van voler dir el nom–. Pel que fa a l'acord amb el Barça, Jordi Casals va assegurar que l'entrada de Sandro Rosell a la presidència no canviarà res: «Tots els candidats a la presidència del Barça hi estaven d'acord, i fins i tot el podrem millorar.» Amb aquest acord, la FCF podrà subvencionar una part del cost de la mutualitat, que la temporada vinent pujarà a 1,8 milions d'euros.
La reforma de categories, sense discussió.
LES XIFRES
LLICÈNCIES D'ENTRENADORS
UNA PILOTA PER A TOTHOM
ACTES ARBITRALS EN LÍNIA
LES REVISIONS MÈDIQUES
MODIFICACIONS DELS ESTATUTS I DEL REGLAMENT GENERAL
López Quintana critica les no-eleccions al CTA
L'únic assembleista que representa els més de 1.000 àrbitres catalans –això podria canviar l'any que ve–, Santi López Quintana, va criticar el president de la FCF perquè s'havia compromès a influir perquè el nou decret de federacions permetés a les eleccions escollir el president del comitè d'àrbitres (CTA), cosa que no ha passat –el decret aprovat el 4 de maig passat no ho permet–. «Jo no vaig fer cap promesa electoral, però vam ser els únics que vam demanar oficialment a la Generalitat que canviés aquest punt del decret, però si no ho ha fet no hi podem fer res; ara hi ha dos anys per presentar-hi recurs, i continuarem insistint-hi», responia ahir Casals a López Quintana.
El Mollet anirà al TCE pel «cas Aiguafreda»
El president del Mollet, Feliu Tura, va anunciar ahir davant l'assemblea que portarà el cas Aiguafreda al Tribunal Català de l'Esport (TCE), ja que considera que «és inadmissible que la federació tanqui els ulls a la realitat.» Tura fa temps que diu que la Federació Catalana de Futbol hauria de prohibir la venda de la plaça de 1a catalana de l'Aiguafreda al Vic, que l'Olot (2n) havia de pujar directament i que el Mollet (3r) hauria d'haver jugat la promoció amb l'Horta. El comitè de competició i el d'apel·lació van desestimar el seu recurs perquè consideraven que la venda de l'Aiguafreda era un «rumor», quan tots els diaris n'anaven plens. Però quan dilluns la FCF va incloure el Vic com a nou club de 1a catalana, a Feliu Tura se li va acabar la paciència. «Estic d'acord amb tu, però la llei ara diu el que diu, no la podem saltar, però ens ho mirarem perquè no es torni a produir», va dir ahir Xavi Torres.
La Rapitenca i el Sant Andreu, patrons de la fundació
Jordi Casals va explicar ahir que el mes de setembre vinent es tornaran a engegar les subvencions de la Fundació de la Federació Catalana de Futbol, perquè els nens i nenes amb menys recursos puguin practicar l'esport. A més, l'assemblea va elegir dos clubs (se n'hi havien presentat tres) perquè siguin patrons de la fundació. La curiositat és que els equips que van sortir escollits, la Rapitenca i el Sant Andreu, ja estan representats en la fundació a través dels seus presidents –Tomàs José i Joan Gaspart, respectivament–. La fundació, però, diferencia les persones físiques de les entitats, per la qual cosa Tomás José pot ser patró representant-se ell mateix i una altra persona de la Rapitenca ser-hi en nom del club. Un embolic, vaja.
Publicat a
Notícies
Dilluns,25 novembre 2024