Internacional

tRIANGULANT

pep riera

Seleccions que juguen com un equip

EN RESUM, FUTBOL. La selecció espanyola va passar una posada a punt després de la derrota contra Suïssa. Ahir va fer el mateix que el dia del debut, però de manera radicalment diferent. Va millorar el joc de posició i va iniciar els atacs amb Villa i Navas ben oberts a les bandes. Més ben situat sobre el camp, va activar el ritme adequat per moure la pilota, que va circular amb fluïdesa d'un jugador a un altre, d'una línia a una altra, del centre a la banda i de la banda al centre, i buscant finalment la línia més curta cap a la porteria; bon símptoma. La tercera mesura va ser la intensitat en tots els aspectes del joc, sobretot a l'hora de reorganitzar-se per pressionar i robar la pilota. La proposta d'Hondures, que també va voler jugar la pilota, va anar a favor de l'equip de Del Bosque, més ben dotat per competir en aquest terreny. La selecció espanyola va tenir poc encert en la culminació de les jugades, però això forma part també de la part més atzarosa del joc. De la manera que va jugar a futbol només podia guanyar. Va ser el Barça amb una samarreta estranya.

LA SELECCIÓ MÉS EQUIP. Xile ha guanyat els seus dos partits. Una conseqüència lògica de com està jugant. És un equip ben treballat tàcticament, que té clar el pla de joc i un grup de jugadors d'un bon nivell que l'executen amb eficiència. A més, quan a Bielsa li vénen ganes d'introduir variacions tàctiques durant el partit (una constant), els jugadors l'entenen i hi donen resposta. Els falta segurament més efectivitat de cara a porteria. O sigui, que Suazo es recuperi. El partit de divendres contra Espanya promet molt.

LA GOLEJADA. Portugal va signar la golejada del campionat. Set gols a l'hermètica Corea del Nord. No va fer res de nou que no hagi fet en altres actuacions que han acabat amb un resultat decebedor per als seus aficionats. Bé, sí, va atrevir-se a buscar més la porteria contrària. El rival, a la fi, era la ventafocs. L'equip de Queiroz va descobrir que l'hermetisme i la solidesa dels coreans era una impostura. El recital d'errades de la defensa coreana va ser el més semblant a un atac de pànic. Veurem fins on arriba la valentia de Queiroz.


Pep Riera

Director d'El 9

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)