Més futbol

2a DIVISIÓ B

LLEIDA

La Bruixa d'Or de Sort, a punt de comprar el Lleida

El propietari de l'administració de loteria de Sort negocia la compra del 51% del Lleida

Tatxo Benet ho veu bé, l'alcalde Ros, també, i abans d'una setmana quedarà resolt

Xavier Gabriel, el propietari de la famosa administració de loteria La Bruixa d'Or de Sort, es podria convertir en màxim accionista de la UE Lleida SAD. Si es concretés l'operació, Gabriel adquiriria el 51% de les accions que posseeix l'empresari audiovisual Josep Maria, Tatxo, Benet. Gabriel forma part d'un grup que negocia l'entrada en l'accionariat del club, el màxim accionista del qual, Tatxo Benet, controla actualment, i des de fa temps, el 73% de les accions a través de la societat Gestió Unió Esportiva Lleida.

Xavier Gabriel va admetre que «hi ha una possibilitat oberta i no estem tancats a res». No obstant això, sí que va ser més clar en reconèixer que es pot resoldre l'operació en un sentit o en un altre abans de vuit dies. «És un projecte complicat, difícil, però farem tot el possible perquè el Lleida vagi cap amunt i no cap avall», va assenyalar l'amo de l'administració de loteria més famosa de l'Estat, que es va mostrar entusiasmat amb la filosofia esportiva de planter que actualment es porta a terme en el primer equip. «Crec que és una prioritat absoluta que l'equip tingui majoria de gent de Lleida. Aquí hi ha prou capacitat i moltes vegades no cal portar algú de Toledo o de la Corunya que després no aporta res», va concloure.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha estat informat pel primer accionista de la UE Lleida, Tatxo Benet, sobre les negociacions que porta a terme amb un nou grup inversor interessat a adquirir la participació de l'empresari en el club. «La meva pregunta ha estat si es garantiria que aquest grup apostaria pel Lleida clarament i m'ha dit que sí. Evidentment, cal respectar la llibertat del accionistes de vendre les seves accions si així ho consideren oportú», ha manifestat Ros sobre la conversa que ha mantingut avui amb Benet.

Tot i que les xifres de l'operació no s'han concretat, l'entrada de La Bruixa d'Or, que factura més de 100 milions d'euros l'any, suposaria una injecció econòmica important per a un Lleida amb problemes de liquiditat i amb un deute pròxim als 20 milions d'euros. La Bruixa d'Or ja dóna suport a vint-icinc clubs de futbol catalans i patrocina el Manresa (preferent).

Anabel Junyent: Terrassa, Alabés, i ara Lleida

La principal sòcia de Gabriel en aquesta operació és l'empresària, agent de jugadors i exfutbolista Anabel Junyent, segons va revelar ahir el web Economiadigital. Junyent, que l'estiu passat ja va intentar sense èxit comprar el Terrassa (i al gener va intentar comprar l'Alabés), es va reunir fa uns dies a les oficines del Camp d'Esports amb el president, Nacho Rivadulla, segons ha pogut saber aquest diari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)