Internacional

tRIANGULANT

pep riera

El dia que s'imposa el resultat

A L'ESPANYOLA. Si senties qualsevol ràdio o televisió espanyola els últims dies, tots coincidien en una cosa: no calia ni veure el partit Espanya-Xile, perquè la selecció espanyola ja estava classificada. Es podien donar totes combinacions de resultats possibles, però de cap manera cap que no suposés la classificació dels espanyols. El partit, però, es jugava. Després, es tractava de llançar compulsivament el missatge que Espanya havia de guanyar de la manera que fos. L'espanyolitat estava tan pujada que Espanya va guanyar a l'espanyola. Xile va agafar la pilota, va jugar i va apropiar-se del partit. L'equip de Del Bosque va anar a remolc i només sospirava perquè li sortís bé algun contraatac. No un, sinó dos. I, a més, un xilè expulsat. En el seu pitjor partit, el resultat va somriure a Espanya. El dilema serà ara si és millor jugar al contraatac o a dominar. Contra Portugal segur que haurà de tenir la pilota.

PORTUGAL és plana. El problema de Portugal amb el talent dels seus jugadors ha estat durant molts anys la dificultat per convertir en gols el cabal de futbol que són capaços de crear. Ja li va passar a l'equip que liderava Fernando Chalana en els anys vuitanta i també al de Figo en el tombant de segle. Ara té un altre problema (els 7 gols a Corea del Nord convindrem que no són símptoma de res): tampoc juga a futbol. I no és per falta de jugadors, sinó per la curta visió del seleccionador, Carlos Queiroz. És clar que el 0-0 d'ahir feia una mica de pudor.

l'ESQUERRA D'HONDA. Keisuke Honda és dels pocs jugadors que ha cridat l'atenció. El mig japonès va ser decisiu en la classificació del seu equip. Amb una falta marca de la casa va obrir el marcador. Honda s'està revelant, però no és cap descobriment. Juga al CSKA de Moscou, després d'haver passat per la lliga holandesa, i aquesta temporada va eliminar el Sevilla de la lliga de campions amb una assistència i un gol de falta magnífic. Però Honda és més que bon llançador i ho va demostrar en el tercer gol, segurament el millor del campionat: pel desmarcatge, pel driblatge i per la decisió d'amagar amb el xut a porta però donar la pilota a un company perquè marqués a porteria buida. Honda és de l'estirp dels esquerrans amb classe, germà d'Özil, cosí segon de Messi.


Pep Riera

Director d'El 9

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)