Internacional

tRIANGULANT

pep riera

Coses de la banqueta i de la memòria

LA BANQUETA DE FLORENTINO. Carlos Queiroz va arribar a Madrid marcant tendència amb els seus vestits elegants i els nusos de la corbata a l'última. Florentino Pérez no volia a la seva banqueta un entrenador amb la imatge de castellano viejo de Vicente del Bosque. Allà van començar les desgràcies del president madridista. Queiroz va durar poc, és clar. I Pérez va fer un càsting inacabable per a la banqueta. Queiroz ha acabat tenyint de gris la selecció de Portugal. I Del Bosque, home pragmàtic, li ha guanyat altre cop la partida, ara cara a cara i fent jugar Espanya com sap que s'ha de jugar; o sigui, com el Barça.

L'OPTIMISME DE LÖw. Mentre les grans potències futbolístiques que han guanyat mundials s'han apuntat al pragmatisme, Alemanya ha descobert l'alegria futbolística. Paradigma del mecanicisme, de la suor, de la contundència, ara juga a futbol i és una de les seleccions més atractiva de veure. No és cosa d'ara. El gran canvi el va iniciar Klinsmann, un incomprès, però Joachim Löw, ajudant seu i amb un perfil més discret, l'ha consolidat. Alemanya, com quasi sempre, guanya, però també juga. Els mundials valen la pena encara que només sigui perquè hi hagi duels com l'Alemanya-Argentina en els quarts.

HONORS PER A OSORIO. Argentina va obrir la porteria de Mèxic amb el gol en fora de joc de Tévez. I va fer el segon per una greu errada d'Osorio. La diferència ja va ser massa àmplia perquè Mèxic tingués aspiracions. Osorio quedarà com un dels principals responsables de l'eliminació de Mèxic. Una injustícia. Osorio va ser el jugador més destacat de Mèxic en el mundial de fa quatre anys. Jugava de central, i a pesar de la seva baixa estatura va destacar com un dels millors de la competició per la seva classe amb la pilota, el seu bon sentit de l'espai i l'anticipació i les seves pujades a l'atac. En el partit en què Mèxic va quedar eliminat en els vuitens, en la pròrroga, Osorio va acabar jugant d'extrem i va completar un partit memorable dels mexicans que va acabar en derrota, per un gol de l'argentí Maxi en la pròrroga. Osorio és tan elegant com poc contundent pel futbol que es demana avui dia, i això l'ha relegat al lloc de lateral a l'Stuttgart. Però els que estimen el futbol el recorden d'aquell 24 de juny del 2006 a Leipzig.


Pep Riera

Director d'El 9

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)