Barça

Urgeix vacuna

Després d’un inici de lliga espantós (14 punts de 30) i ferit pel 0-3 contra la Juve, el Barça busca avui un triomf balsàmic contra el Llevant per intentar redreçar una situació crítica

El Barça sabrà dilluns quina és la magnitud real de la tragèdia. El Bayern, el Liverpool, el PSG, el City, el Chelsea i el Dortmund esperen en el bombo 1. Mals clients tots ells. El Barça no és favorit ni per joc ni per sensacions en cap d’aquests possibles sis encreuaments. El desastre del 0-3 contra la Juve ha comportat un càstig sever i l’escenari en la Champions ha passat del blanc al negre en qüestió de pocs dies. Fins ara l’equip de Koeman havia il·lusionat en els seus partits de competició europea, però la desfeta imprevista, i alhora incontestable, en el cara a cara contra Cristiano que va comportar cedir el privilegi d’accedir a vuitens com a primer de grup, ha fet que el negativisme i el pessimisme que l’equip viu en la lliga s’hagi traslladat també ara a la Champions. Preocupa el sorteig de Nyon i preocupa la situació actual en la lliga. De 30 punts disputats, el Barça no n’ha sumat ni la meitat (14). Els blaugrana no havien signat un pitjor inici des que l’any 1995 es va instaurar el format de tres punts per victòria.

El Barça només ha guanyat quatre partits de lliga en deu jornades i tres d’aquestes victòries han arribat al Camp Nou, l’escenari on l’equip jugarà precisament els tres pròxims partits contra el Llevant, la Real i el València. L’equip està obligat a fer el nou de nou abans del desplaçament a Valladolid.

Tampoc viu dies feliços el Llevant. L’equip granota ve de golejar 3-0 el Getafe, és cert, però està en posicions de descens directe. Paco López ha estat capaç de guanyar contra el Barça en dues ocasions com a local, però al Camp Nou la història és una altra. Mai ha puntuat el Llevant al temple culer en catorze visites. L’últim precedent és el 2-1 de la temporada passada, amb un doblet d’Ansu Fati, a qui l’equip està trobant molt a faltar.

Més discutida que mai la proposta futbolística de Koeman, a l’equip li urgeix encadenar bons resultats d’una vegada. L’holandès continuarà abraçat a les seves idees i al seu sistema tàctic i confia que alguns futbolistes facin un pas endavant i es deixin de cometre errors individuals que han costat molts punts. Un dels assenyalats, Lenglet, haurà de repetir en l’onze per força, a no ser que Koeman s’atreveixi amb un eix central inèdit amb Araujo i Mingueza, o Umtiti. Seria un toc d’atenció per a un Lenglet que va fallar a Cadis i també contra la Juve.

Roger Martí, l’home gol d’aquest Llevant, renovat aquesta setmana fins al 2024, serà un dels homes a vigilar. Messi ha marcat 21 gols al Llevant en 19 partits. El capità continua a dos gols d’igualar Pelé. A veure si avui és el dia D.

Koeman: “Noto el suport de la plantilla; si no el tingués no podríem treballar junts”

Ronald Koeman, que preferia ahir una victòria del Real Madrid en el derbi per poder retallar punts a l’Atlético, continua defensant el seu sistema 4-2-3-1, malgrat les dues últimes derrotes contra el Cadis i el Juventus. L’holandès considera que les derrotes s’han produït per errades puntuals, defensives i ofensives: “Hem de millorar en defensa, però no m’obsessiona perquè dels onze gols en contra a la lliga, només tres són atribuïbles al joc. La resta són errades individuals, penals, córners, serveis de banda… Contra el Juventus vam entrar malament en el partit. Hem d’estar més concentrats en els detalls del partit.” “Falta concentració en jugades a pilota aturada. Contra la Juve, el segon gol torna a arribar en una jugada de banda. I generem moltes oportunitats amb un percentatge baix d’encert. Aquí està l’explicació a les derrotes. Estic convençut que si millorem aquests detalls, guanyarem els partits. Hem de defensar amb més agressivitat, fer una falta en un moment adequat. Som l’equip que més oportunitats ha creat en la lliga amb aquest sistema, amb gent bona al davant. Tenim tres partits a casa aquesta setmana i els hem de guanyar tots tres. Si nosaltres estem bé i tenim el ritme del partit hi ha pocs equips que ens puguin guanyar al Camp Nou”, creu l’holandès, que està segur que els seus jugadors estan al seu costat i nega que estiguin molestos per les seves crítiques i que li hagin demanat un canvi de sistema. “Jo sempre respecto i dono suport als jugadors, però som al Barça i si hi ha errades s’ha de dir, amb respecte. Jo no mato cap jugador en aquest club. No és una sorpresa per a ells quan parlo perquè ja he parlat abans amb ells. L’altre dia va sortir a la premsa que els jugadors volen canviar el sistema. Això no és veritat. Parlem cada dia i no m’ho han dit, ni això ni que els molesti quan parlo. Noto el suport de la plantilla. Si no el tingués no podríem treballar junts”, assegura. Ronald Koeman espera un pas endavant dels més veterans i està segur que avui contra el Llevant es veurà un equip amb moltes ganes.

Paco López: dues victòries en cinc partits contra el Barça

Paco López ha guanyat dues vegades al Ciutat de València contra el Barça (5-4 i 3-1), però mai ha pogut puntuar al Camp Nou. Ni ell personalment ni el Llevant com a club. Avui, nou examen: “Guanyar al Camp Nou sempre és un repte bonic i motivador. Però a casa el Barça n’ha fet quatre al Vila-real, cinc al Betis i quatre a l’Osasuna. Tenim clar el nostre pla de partit i veurem quin Barça ens trobem emocionalment.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)