El Barça, el Real Madrid, l’Athletic i l’Osasuna no hauran de respondre per les pèrdues econòmiques directes de la Covid-19
Covid-19. El Consell de Ministres aprova un Reial Decret pel qual s’estableixen condicions especials i temporals d’aplicació del règim de compensació d’avals sobre societats anònimes esportives, per fer front a l’impacte de la Covid-19. Els quatre únics clubs de la primera divisió que no són SAD es veuen beneficiats per aquesta decisió
Bones notícies pel Barça, el Real Madrid, l’Athletic i l’Osasuna, els quatre equips que no són SAD de la primera divisió.
El Consell de Ministres ha aprovat avui dimarts un Reial Decret pel qual s’estableixen condicions especials i temporals d’aplicació del règim de compensació d’avals sobre societats anònimes esportives, per fer front a l’impacte de la Covid-19, a proposta de el ministre de Cultura i Esport.
Segons ha informat el Consell Superior d’Esports (CSD), la normativa aprovada serà d’aplicació en tots aquells exercicis econòmics en què es mantinguin les mesures davant la pandèmia que afectin els ingressos dels clubs, especialment, la limitació d’accés de públic a els estadis.
L’objectiu de Reial Decret “és atenuar la incidència de les pèrdues derivades de la pandèmia, mitjançant la seva exceptuació del règim de càlcul dels avals a dipositar anualment pels membres de les juntes directives dels clubs professionals. D’aquesta manera es poden prevenir que els efectes adversos derivats de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 perjudiquin de forma desproporcionada els seus patrimonis personals”.
El CSD diu que la incidència de la crisi sanitària “ha repercutit especialment en els clubs professionals que no es van veure obligats a transformar-se en societat anònima esportiva”, segons la Llei 10/1990, ja que es subjecten a un règim específic i personal de responsabilitat dels seus directius a través de la constitució d’avals davant Laliga per l’import corresponent al 15% del pressupost de despeses de l’exercici en el qual la junta directiva iniciï la seva gestió.
També s’ha referit a l’efecte que la paralització de les competicions i la no assistència de públic ha tingut en els resultats dels clubs i assegura que “tot i la implementació de mesures de contenció de la despesa, no s’ha pogut revertir la influència negativa causada per la pandèmia en el patrimoni dels clubs a la fi de la temporada 2019-20.
“Aquesta pèrdua d’ingressos activaria el mecanisme del règim de compensació d’avals, elevant-se en un percentatge considerable l’import avalat pel patrimoni personal dels membres de les juntes directives dels clubs professionals”, ha apuntat el CSD a l’anunciar l’adopció de mesures de contingència mitjançant el reial decret aprovat avui.
El CSD recorda que la Llei de l’Esport (10/1990, de 15 d’octubre) autoritza el Govern a dictar les disposicions necessàries per al seu desenvolupament i preveu que per via reglamentària es determinaran les condicions i supòsits en què les juntes directives, dins el període dels seus mandats i sempre que aquests siguin consecutius, podran compensar els avals satisfets amb els resultats econòmics positius dels exercicis anteriors o subsegüents o aquells en què s’haguessin produït pèrdues.
Enllaços relacionats
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024